INFORMATIONS HERE TO WATCH

Η Δεύτερη σε Κυκλοφορία Εφημερίδα των Ελλήνων του Βερολίνου: http://www.berlin-athen.eu/
BIOGRAFIKO: http://www.biografikotsirigotis.blogspot.com
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-LIQUIDATOR ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/
ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ TO BLOG ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
http://kosmostsirigotis.blogspot.gr/
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/fotostsirigotis
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ YELLOW JOURNAL ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/tsirigotisgiannis
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ DNA! KAI ΣΤΟ ΗΧΩΡ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!!! ΕΚΠΟΜΠΗ: "Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ:ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΝΟΙ ΕΛ ΣΕΙΡΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ!http://tsirigotis333.wix.com/anchientgreekshow
ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ: http://rtltsirigoits.blogspot.gr/

ΔΕΚΑΩΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΗΕ ΥΕLLOW JOURNAL" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΣΑΣ ΛΑΕ ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΟΛΑ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΟΝ ΕΠΩΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015! ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΝΟ1. ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΠΟΜΠΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕΤΑΙ!.... ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ"!.... ΘΑ ΞΕΣΚΗΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!....
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ YOUTUBESITE (GIANNIS TSIRIGOTIS CHANNEL) EΔΩ:
ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!.....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΔΑΙΜΩΝΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΣΩΝΟΙ, ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΙ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΤΣΕX ΣΚΥΛΟΙ KAI ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣ! ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΗΣΗ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ " Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΗΔΗ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΥ!....
O ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (DEUTSCHER FACHJOURNALISTEN VERBAND BERLIN -DFJV-) ME THN EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ: WWW.DFJV.DE

(1508.2015) 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΜΕΡΑ (ΘΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΒΗΝΕΙ! ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ 666 ΚΙ ΤΣΙΧΑΝΤ ΠΑΝΤΟΥ! ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΚΕ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΕΒΡΙΑΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΣΒΟΛΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΣΩΝΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ΨΕΥΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΡΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ1 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣ 15.08.2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΔΩ:
ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ο ΜΑΓΔΕΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "THE YELLOW JOURNAL": ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:
THE HERMES IN VESTMENTS CORPORATION (CONCERN) AT THE AGE OF THE YEAR 2023 AND AFTER THE WW3 IN KONSTANTINOPLE:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ελληνοαμερικανοί Επιχειρηματίες κινητοποιούνται υπέρ της Ελλάδας

Ποιοι συμμετείχαν στο δείπνο με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τι αποφασίστηκε.

Υποσχέσεις για επενδύσεις αλλά  και συμβουλές για βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση, έδωσαν στον Ελληνα πρωθυπουργό 20 από τους σημαντικότερους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, που δείπνησαν μαζί του στο ξενοδοχείο «Ριτζ Κάρλτον», το βράδυ την Τρίτης, αμέσως μετά τη λήξη του εορτασμού στο Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Πολλοί από τους επιχειρηματίες αυτούς, έχοντας πολλές αρνητικές εμπειρίες από παλιότερες απόπειρες να επενδύσουν στην Ελλάδα, είπαν στον πρωθυπουργό ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί για την Ελλάδα ένα περισσότερο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στις μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκαν – και βρήκαν σύμφωνο τον πρωθυπουργό – ήταν η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, το σπάσιμο των κλειστών κυκλωμάτων και η διά της πλαγίας οδού ανάθεση έργων ή πώληση δημοσίων επιχειρήσεων.
Μίλησαν ακόμη για την ανάγκη αλλαγών σε ζητήματα εργασιακών, που να δημιουργούν συνθήκες αύξησης της παραγωγικότητας.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τους δημοσιογράφους, με τη λήξη της επίσκεψης, ο . Παπανδρέου είπε ότι είδε μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία και πατριωτισμό στον ελληνισμό της διασποράς μετά και τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους κερδοσκόπους.
«Δήλωσαν έτοιμοι να συμβάλλουν με επενδύσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο». Ωστόσο, συνέχισε, οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αναδεικνύουν τις ασθένειες του δημόσιου τομέα με την πελατειακή αντίληψη και αν χρειάζεται μέσον για να κάνει κάποιος μια επένδυση, αυτό αποτρέπει τον επενδυτή και μπορεί να βοηθήσει την διαφθορά. Ο πρωθυπουργός είπε ότι διαπίστωσε ότι οι ομογενείς επιχειρηματίες έφυγαν από τη συνάντηση με θετικές εντυπώσεις και διάθεση να βοηθήσουν.
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Το δείπνο με τους επιχειρηματίες ήταν μία από τις συναντήσεις που επέμεινε να έχει στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Παπανδρέου, γνωρίζοντας και τις δυνατότητες, αλλά και τον πατριωτισμό της Ομογένειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 50 πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί διαθέτουν προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, επιχειρήσεις, ή κεφάλαια που διευθύνουν ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια.
Καθώς πολλοί από αυτούς διατηρούν στενές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τα ιδρύματά της, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου το ρόλο του συντονιστή και οργανωτή της συνάντησης ανέλαβε ο ιερέας π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο στενότερος συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αμερική και οργανωτής δύο πανίσχυρων ταμείων της Αρχιεπισκοπής, της «Ηγεσίας των 100» και του «Κληροδοτήματος Πίστις».
Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από θετικό, αν κρίνουμε από ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν και τον ηγετικό τους ρόλο στον επιχειρηματικό κλάδο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της χημικής βιομηχανίας Dow Chemical (αξίας $52 δις), Αντριου Λιβέρης, ο Τζον Κατσιματίδης (σουπερμάρκετ, πετρέλαια, ακίνητα, με προσωπική περιουσία 2,5 δις), ο Κυριάκος Τσακόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας AKT, με οικογενειακή περιουσία κοντά στα 600 εκατομμύρια), ο εφοπλιστής Πίτερ Γεωργιόπουλος ($250 εκατομμύρια) και άλλοι όπως ο Ντένης Μίελ, Γιώργος Σακελλάρης (διευθύνων σύμβουλος της AMERESCO που πρωτοπορεί στον τομέα των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας), ο Γιώργος Τσούνης (ξενοδοχεία), ο Πίτερ Πάπας (μηχανήματα κλιματισμού), ο Πανίκος Παπανικολάου (κατασκευές), Χρήστος Σπυρόπουλος (γούνες, εστιατόρια) και Τζέιμς Μοσχοβίτης.
Στους παρόντες κι ο Τζον Κάλαμος (πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας που διαχειρίζεται περισσότερα από 30 δις αμοιβαία κεφάλαια) κι ο 37χρονος Χάρι Ουίλσον, που ανέλαβε εκ μέρους της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου την αναδιοργάνωση της General Motors. Εχει εργαστεί στην Goldman Sachs και πριν φύγει από τον ιδιωτικό τομέα, θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες των hedge funds. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν ο πρόεδρος της οργάνωσης των Ρεπουμπλικανών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Όμως η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Τζέιμς Τσάνος (Ξανθόπουλος), πρόεδρος του πλέον κερδοφόρου και επιθετικού hedge fund της Αμερικής, με το αποκαλυπτικό όνομα KYNICOS. Είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τις μεθόδους των κερδοσκόπων, αλλά σήμερα – όπως είπε – θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να τους αντιμετωπίσει.
Στους δικαιολογημένα απόντες, ο Πίτερ Αντζελος, ο Τεντ Λεονσής (συνιδρυτής της AOL) κι ο Τζιμ Γιαννόπουλος της FOX.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, με έκκληση στον πατριωτισμό των επιχειρηματιών, να στηρίξουν την μητέρα πατρίδα τους, που περνά μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Μάλιστα απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε ένα – δύο εξ αυτών, είπε πως όταν χάνουν διακόσια εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και το θεωρούν φυσιολογικό και συνεχίζουν, δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρουν το ρίσκο και να επενδύσουν 20-30 εκατομμύρια ο ένας στη γενέτειρα, προτρέποντας αμερικανικές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο και δημιουργώντας θετικό επενδυτικό κλίμα.
Μετά τις τοποθετήσεις και τα ερωτήματα των συμμετεχόντων και τιε απαντήσεις του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να οριστεί συντονιστής της προσπάθειας ο Αντριου Λιβέρης και με συνεργάτη τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο να αρχίσουν επαφές μεταξύ τους και με το γραφείο του πρωθυπουργού, για να δουν πρακτικούς τρόπους βοήθειας και συνεργασίας.
ΤΖΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ
Ο πρόεδρος του ομίλου Red Apple, Γιάννης  Κατσιματίδης, μας είπε ότι στον πρωθυπουργό δόθηκαν κυρίως συμβουλές.
«Πολλοί Ελληνοαμερικανοί έχουν καεί, επειδή στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες έχουν το δικό τους ‘κλαμπ’ και δεν θεωρούν ανεπιθύμητους τους ξένους. Γι’ αυτό κι είναι δύσκολο για ένα Ελληνοαμερικανό να επενδύσει στην Ελλάδα. Ομως αγαπούμε τη γενέτειρα και θέλουμε να βοηθήσουμε. Του εισηγήθηκα να δημιουργήσει χωριστή θέση στο υπουργικό συμβούλιο, με αρμοδιότητα μόνο τις επενδύσεις και την εξάλειψη των εμποδίων της γραφειοκρατίας και να λογοδοτεί αποκλειστικά στον πρωθυπουργό».
Στο ερώτημά μας αν υποσχέθηκε αλλαγές που θα διευκολύνουν τις ξένες επενδύσεις, ο κ. Κατασιματίδης μας είπε ότι ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στους ομογενείς επιχειρηματίες «ότι πρόσφατα συνελήφθησαν δέκα άτομα για διαφθορά κι ότι προτίθεται να φέρει νέους ανθρώπους στην κυβέρνηση, για να γίνει αποδοτικότερη».
Ο κ. Κατσιματίδης δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να βρεθεί σε καλύτερη θέση.
«Με ενθάρρυνε ο τόνος των δηλώσεων του Ελληνα πρωθυπουργού», είπε στη Greek News.
O κ. Κατσιματίδης αναφέρθηκε και στο θετικό ρόλο που έπαιξε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ενώ για τα επόμενα βήματα ανέφερε ότι η ομάδα των επιχειρηματιών αποφάσισε ο π. Καρλούτσος να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ τους και με τη βοήθεια του κ. Λιβέρη να συνεχιστεί ο διάλογος με το γραφείο του πρωθυπουργού.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AKT, Κυριάκος Τσακόπουλος, μας είπε ότι «οι Ελληνες του Εξωτερικού αποτελούσαν πάντοτε κομμάτι της λύσης των οποιωνδήποτε προβλημάτων της γενέτειρας. Πέραν της γενικής προβολής της καλής θέλησης που επιδεικνύει η Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτόν τον πρωθυπουργό ο οποίος αντιμετωπίζει τις σημερινές δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά και έντιμα και προωθεί λύσεις οι οποίες διευκολύνουν την Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και τις διεθνείς χρηματαγορές».
Σε ερώτημα αν τα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτελούν τη μόνο διέξοδο από την κρίση, ο κ. Τσακόπουλος υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε μία πολλή δύσκολη κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Το μέγεθος της λανθασμένης παρουσίασης στοιχείων από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι τεράστιο και  έλλειμμα εμπιστοσύνης από τα χρηματοπιστωτικά στοιχεία σημαντικό. Ο νέος πρωθυπουργός με αποφασιστικότητα ανακοίνωσε δύσκολα μέτρα λιτότητας τόσο στην αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού και για τη μείωση του κυβερνητικού χρέους. Αυτά ήταν απαραίτητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση κι από τους Ευρωπαίους εταίρους (κυρίως τη Γερμανία και τη Γαλλία) και με τις διεθνείς αγοράς. Γιατί όλοι αυτοί θα πρέπει να προσυπογράψουν την αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους $15 δις που ωριμάζουν στους επόμενους δύο μήνες».
Ο Κυριάκος Τσακόπουλος χαρακτηρίζει τα μέτρα που ελήφθησαν αναπόφευκτα, για την επίλυση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και να μπορέσουν να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια.
«Αλλοιώς, ο ελληνικός λαός θα υποφέρει ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τα swaps που έλαβε η Ελλάδα από την Goldman Sachs, υποστήριξε ότι οι συμβουλές αυτές, που είχαν ως στόχο να αποκρύψουν τις μεγάλες κρατικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό, έκαναν τεράστια ζημιά.
«Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι αγορές, αλλά κι οι κυβερνήσεις, απαιτείται διαφάνεια. Τόσο οι εταιρείες αυτές, όσο η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τρικ. Τώρα λοιπόν που οι αγορά κρίνουν τα ελληνικά ομόλογα με βάση τους πραγματικούς αριθμούς, που δεν είναι καλοί, η αναχρηματοδότησή τους είναι πάρα πολύ δαπανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου