Στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ", η κατάσταση φαίνεται να είναι είναι εκτός ελέγχου, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, τη νύχτα δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε ένα μπουκάλι νερό.
Σε καταγγελία του σωματείου εργαζομένων αναφέρεται ότι: "Είναι αστείο να χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε για την αναγκαιότητα να υπάρχει ένας πωλητής νερού και καφέ στα επείγοντα ή στα τακτικά ιατρεία ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί γύρω στις 3.000 ανθρώπους το μήνα!
Κι' όμως…Τίποτα δεν είναι αυτονόητο καθώς ποτέ δεν ξέφυγε από τη σκέψη των Διοικήσεων, οτι το Φλέμιγκ είναι για κλείσιμο. Άρα η απαξίωσή και ο στραγγαλισμός του βολεύουν καθώς κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως πάντα δικαιολογίες υπάρχουν. Εδώ όμως δεν πρόκειται ούτε για καθυστέρηση ενός, δύο, τριών μηνών ούτε καν για πρόσθετο κόστος στο Νοσοκομείο.
Πρόκειται για εσκεμμένη αδιαφορία".
Πρόκειται για εσκεμμένη αδιαφορία".
Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: "Ας θυμίσουμε λίγο την ιστορία: Κοντά δύο χρόνια τώρα έχουν αποσυρθεί από το Νοσοκομείο οι αυτόματοι πωλητές νερού, καφέ κλπ, με αποτέλεσμα από τις 10 το βράδυ και μετά που κλείνει το κυλικείο, να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και κυρίως οι ασθενείς και οι συνοδοί που δεν έχουν να πιούν ούτε ενα μπουκάλι νερό, ούτε ένα καφε ή κάποιο συσκευασμένο φαγώσιμο για να βγάλουν τη νύχτα και τις ατέλειωτες ώρες της αναμονής τους. Το πρόβλημα βεβαίως είναι εντονότερο τις ημέρες της γενικής εφημερίας που οι άνθρωποι έρχονται απροετοίμαστοι και έκτακτα στο Νοσοκομείο.
Εκτός από την ταλαιπωρία, πάρα πολλές φορές οι εργαζόμενοι που κάνουν βάρδια έχουν πληρώσει τη νύφη και έχουν υποστεί τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου. Πρίν καιρό, για παράδειγμα, ένας αγανακτισμένος συνοδός μας πέταξε κυριολεκτικά στα μούτρα μια συσκευασία με μπουκαλάκια νερό για να δίνουμε σε ασθενείς, αφού μας στόλισε καλά καλά με ουκ ολίγα κοσμητικά.
Τόσο το Σωματείο, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τη Διοίκηση να λυθεί το πρόβλημα. Να τονιστεί πως η ανάδειξη εργολάβου μέσα από τις σχετικές διαδικασίες είναι επωφελής για το Νοσοκομείο καθώς ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Δηλαδή το Νοσοκομείο ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση που θα παρέχει στους πολίτες. Παρ” όλα αυτά το πρόβλημα ακόμα παραμένει και ο κόσμος ταλαιπωρείται (και αγανακτεί)".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου