INFORMATIONS HERE TO WATCH

Η Δεύτερη σε Κυκλοφορία Εφημερίδα των Ελλήνων του Βερολίνου: http://www.berlin-athen.eu/
BIOGRAFIKO: http://www.biografikotsirigotis.blogspot.com
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-LIQUIDATOR ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/
ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ TO BLOG ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
http://kosmostsirigotis.blogspot.gr/
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/fotostsirigotis
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ YELLOW JOURNAL ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/tsirigotisgiannis
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ DNA! KAI ΣΤΟ ΗΧΩΡ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!!! ΕΚΠΟΜΠΗ: "Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ:ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΝΟΙ ΕΛ ΣΕΙΡΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ!http://tsirigotis333.wix.com/anchientgreekshow
ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ: http://rtltsirigoits.blogspot.gr/

ΔΕΚΑΩΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΗΕ ΥΕLLOW JOURNAL" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΣΑΣ ΛΑΕ ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΟΛΑ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΟΝ ΕΠΩΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015! ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΝΟ1. ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΠΟΜΠΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕΤΑΙ!.... ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ"!.... ΘΑ ΞΕΣΚΗΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!....
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ YOUTUBESITE (GIANNIS TSIRIGOTIS CHANNEL) EΔΩ:
ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!.....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΔΑΙΜΩΝΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΣΩΝΟΙ, ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΙ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΤΣΕX ΣΚΥΛΟΙ KAI ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣ! ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΗΣΗ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ " Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΗΔΗ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΥ!....
O ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (DEUTSCHER FACHJOURNALISTEN VERBAND BERLIN -DFJV-) ME THN EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ: WWW.DFJV.DE

(1508.2015) 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΜΕΡΑ (ΘΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΒΗΝΕΙ! ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ 666 ΚΙ ΤΣΙΧΑΝΤ ΠΑΝΤΟΥ! ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΚΕ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΕΒΡΙΑΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΣΒΟΛΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΣΩΝΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ΨΕΥΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΡΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ1 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣ 15.08.2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΔΩ:
ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ο ΜΑΓΔΕΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "THE YELLOW JOURNAL": ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:
THE HERMES IN VESTMENTS CORPORATION (CONCERN) AT THE AGE OF THE YEAR 2023 AND AFTER THE WW3 IN KONSTANTINOPLE:

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ελληνοκύπριος που νίκησε τον Θεό!....


«Μπορώ να κλωνοποιήσω άνθρωπο». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις ο Ελληνοκύπριος Παναγιώτης Ζαβός αποκάλυψε χθες ότι κατάφερε να κλωνοποιήσει δεκατέσσερα ανθρώπινα έμβρυα και να μεταφέρει τα έντεκα εξ αυτών στις μήτρες τεσσάρων γυναικών που είχαν υποβληθεί σε σχετική προετοιμασία προκειμένου να φέρουν στον κόσμο κλωνοποιημένα παιδιά. Επιπλέον, ο διακεκριμένος επιστήμονας ανακοίνωσε ότι παρήγαγε κλωνοποιημένα έμβρυα από τρεις νεκρούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών κι ένα 10χρονο κοριτσάκι που είχε πεθάνει σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Οι ασθενείς του Ελληνοκύπριου ειδικού σε θέματα γονιμότητας ήταν τρία παντρεμένα ζευγάρια και μία ανύπαντρη γυναίκα που τον επισκέφτηκαν από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Οπως επισήμανε ο δρ Ζαβός, μπορεί καμία από τις εμφυτεύσεις των κλωνοποιημένων εμβρύων να μην οδήγησε σε επιτυχή εγκυμοσύνη, όμως τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο στις εντατικές και σοβαρές προσπάθειές του να φέρει στον κόσμο ένα μωρό κλωνοποιημένο από τα δερματικά κύτταρα του γονέα του. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα συμβεί αυτό. Και μπορεί να μην είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει, όμως το κλωνοποιημένο παιδί έρχεται. Αποκλείεται να μη συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Παναγιώτης Ζαβός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Independent». «Αν εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, μπορούμε να έχουμε ένα κλωνοποιημένο μωρό μέσα σ’ ένα ή δύο χρόνια, όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες σε τέτοιο βαθμό. Αλλωστε, δεν βρισκόμαστε κάτω από πραγματική πίεση για να φέρουμε στον κόσμο ένα κλωνοποιημένο μωρό. Η πίεση που δεχόμαστε έγκειται στο να φέρουμε στον κόσμο ένα κλωνοποιημένο μωρό που να είναι υγιές».

Ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας δεν δίστασε να σπάσει το ταμποού της ανθρώπινης μοναδικότητας, παρά το γεγονός ότι η εμφύτευση κλωνοποιημένων εμβρύων σε ανθρώπινη μήτρα αποτελεί ποινικό αδίκημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Παρ’ όλ’ αυτά, ο 65χρονος επιστήμονας έφερε εις πέρας το επαναστατικό έργο του υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας σ’ ένα εργαστήριο πιθανότατα σε χώρα της Μέσης Ανατολής όπου δεν απαγορεύεται η κλωνοποίηση.

Είναι γεγονός ότι αυτή η μη φυσική και κατά πολλούς μη ηθική διαδικασία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, τουλάχιστον όπως έχει αποδειχτεί στα είκοσι δύο είδη ζώων στα οποία έχουν πειραματιστεί μέχρι τώρα οι επιστήμονες, που κυμαίνονται από αποβολή του εμβρύου μέχρι τερατογενέσεις. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων, αλλά και συναδέλφων του, ο δρ Ζαβός επιμένει ότι αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί τη ζωή και όχι να την καταστρέφει. Θεωρεί σημαντικό να χαρίσει μέσω της κλωνοποίησης παιδιά σε ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς τρόπους αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. «Δέχομαι αιτήσεις καθημερινά. Μέχρι σήμερα έχω δεχτεί πάνω από εκατό αιτήσεις και όλες είναι σοβαρές. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αναπαραγωγική κλωνοποίηση του ανθρώπου ως τη μοναδική διαθέσιμη επιλογή για όσους έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας. «Δεν μας ενδιαφέρει να κλωνοποιήσουμε τους Μάικλ Τζόρνταν και Μάικλ Τζάκσον αυτού του κόσμου. Οι πλούσιοι και οι διάσημοι δεν συμμετέχουν σε αυτό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαδικασία μεταφοράς των κλωνοποιημένων εμβρύων μαγνητοσκόπησε ένας ανεξάρτητος και διακεκριμένος ντοκιμαντερίστας, ο Πίτερ Γουίλιαμς, ο οποίος εργάζεται στο Discovery Channel. Το σχετικό ντοκιμαντέρ ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί χθες στις 9.00 το βράδυ (ώρα Αγγλίας).


Ο κορυφαίος επιστήμονας που εξόργισε τον αδελφό του Σημίτη

Ο Παναγιώτης Ζαβός γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1944 στο Τρίκωμο της Κύπρου (μεγάλη κοινότητα του κατεχόμενου τμήματος της Αμμοχώστου), αλλά αργότερα έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα. Εχει κάνει μακροχρόνιες σπουδές ως ειδικός στην αναπαραγωγική βιολογία και έχει αφιερώσει περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια στην ακαδημαϊκή καριέρα και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κλωνοποίηση και τα βλαστοκύτταρα. Το 1970 πήρε το πτυχίο του στη Βιολογία και τη Χημεία από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Εμπόρια του Κάνσας και αμέσως ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Βιολογία και τη Φυσιολογία. Το 1978 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Αναπαραγωγική Φυσιολογία, τη Βιοχημεία και τη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Σήμερα θεωρείται κορυφαίος επιστήμονας στην ανάπτυξη νέων και πρωτοποριακών τεχνολογιών στον τομέα της αναπαραγωγής ανθρώπων και ζώων. Εχει συγγράψει εκατοντάδες μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ιατρικές επιθεωρήσεις μεγάλου κύρους, ενώ έχει παρευρεθεί και πρωταγωνιστήσει σε πολλά διεθνή επαγγελματικά συνέδρια σε όλον τον κόσμο. Αυτή την περίοδο είναι μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Εταιρείας Γονιμότητας της Μέσης Ανατολής, ενώ παράλληλα διευθύνει δύο κλινικές γονιμότητας: μία στην Κύπρο και μία στο Κεντάκι.

Το 2001 ήταν η πρώτη φορά που μαζί με τον Σεβερίνο Αντινόρι ανακοίνωσε ότι είναι απόλυτα έτοιμος να προβεί σε θεραπευτική ανθρώπινη κλωνοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε ο κ. Σπύρος Σημίτης, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς του Ζαβού «επιστημονικό βαρβαρισμό» και είχε πει ότι αν η ανθρώπινη κλωνοποίηση φτάσει να γίνει πραγματικότητα, θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης ελευθερίας και εξέλιξης. Επίσης, είχε αναφερθεί στην πιθανή χρήση της κλωνοποίησης από τις κυβερνήσεις ως μέσο ελέγχου και διαμόρφωσης της κοινωνίας σύμφωνα με την επιθυμία της εκάστοτε κυβέρνησης.

Παρά τις αντιδράσεις όμως, στις 17 Ιανουαρίου 2004 ο δρ Ζαβός ανακοίνωσε από το Λονδίνο ότι είχε δημιουργήσει και είχε εμφυτεύσει ένα κλωνοποιημένο έμβρυο στη μήτρα μιας γυναίκας για αναπαραγωγικούς σκοπούς. Ετσι, αυτή τη φορά ο διακεκριμένος επιστήμονας φρόντισε να έχει κοντά του στις στιγμές που έγραφε ιστορία τον ντοκιμαντερίστα Πίτερ Γουίλιαμς, ο οποίος μάλιστα είχε απαθανατίσει με την κάμερά του και τη δημιουργία του πρώτου μωρού του σωλήνα το 1978.

Τέσσερις απαντήσεις σε (καυτά) ερωτήματα


1. Τι ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κάνει;
Ο δρ Παναγιώτης Ζαβός ισχυρίζεται ότι κλωνοποίησε δεκατέσσερα ανθρώπινα έμβρυα και εμφύτευσε τα έντεκα από αυτά στις μήτρες τεσσάρων γυναικών. Μερικά από τα έμβρυα αυτά αναπτύχθηκαν μόνο μέχρι το τέταρτο κυτταρικό στάδιο, ενώ κάποια άλλα έφτασαν στο τριακοστό δεύτερο κυτταρικό στάδιο, που ονομάζεται «μορίδιο». Υποστηρίζει ακόμα ότι κατάφερε να δημιουργήσει υβριδικούς κλώνους από ανθρώπους και μοσχάρια εγχέοντας τα κύτταρα νεκρών ανθρώπων μέσα σε κενά ωάρια αγελάδων. Παρ’ όλ’ αυτά, τα συγκεκριμένα υβριδικά έμβρυα χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και δεν εμφυτεύθηκαν σε μήτρα.

2. Σε τι διαφέρει η δική του δουλειά από τα προηγούμενα επιστημονικά επιτεύγματα;Είναι γεγονός ότι και άλλοι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα, αλλά όχι με στόχο να τα εμφυτεύσουν στις μήτρες γυναικών έτσι ώστε αυτές να φέρουν στον κόσμο μωρά. Στόχος των ερευνητών αυτών ήταν να εξαγάγουν τα βλαστοκύτταρα από τα ανθρώπινα έμβρυα που κλωνοποίησαν στο δοκιμαστικό σωλήνα για να προβούν σε έρευνες. Ο δρ Ζαβός, όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα (κι έσπασε το μέχρι τώρα ταμπού) δημιουργώντας έμβρυα ειδικά για ανθρώπινη αναπαραγωγή.

3. Δεν είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν;
Το 2004 ο δρ Ζαβός είχε ανακοινώσει ότι είχε εμφυτεύσει ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο στη μήτρα μιας γυναίκας, όμως δεν είχε παρουσιάσει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή τη φορά παρήγαγε περισσότερα κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα, κάποια μάλιστα σε προχωρημένο κυτταρικό στάδιο, και τα εμφύτευσε στις μήτρες τεσσάρων γυναικών. Ενας ανεξάρτητος ντοκιμαντερίστας, που μαγνητοσκοπούσε τη διαδικασία αυτή βήμα-βήμα, το επιβεβαιώνει.

4. Τι πιθανότητες έχει να πετύχει το εγχείρημά του;
Ο δρ Ζαβός είναι αποφασισμένος να πετύχει και έχει μια μεγάλη λίστα ανθρώπων πρόθυμων να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα κλωνοποίησης, πληρώνοντας μάλιστα από 45.000 μέχρι 75.000 δολάρια ο καθένας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες κλωνοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλα όντα, συμπεριλαμβανομένων πρωτευόντων θηλαστικών, έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει κανένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη κλωνοποίηση.

Ο Αντινόρι και τα... παιδιά του από κύτταρα στείρων μπαμπάδων
Με στόχο την αναπαραγωγική κλωνοποίηση του ανθρώπου εργάζεται εντατικά και ο Ιταλός επιστήμονας Σεβερίνο Αντινόρι. Ο «μάγος της τεχνητής γονιμοποίησης», όπως τον αποκαλούν αφού κατάφερε να βοηθήσει ακόμα και εξηντάχρονες γυναίκες να γίνουν μητέρες, υπερηφανεύτηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου για τη συμβολή του στη γέννηση τριών κλωνοποιημένων παιδιών. Σε συνέντευξη που έδωσε τότε στο περιοδικό «Oggi» υποστήριξε ότι συνέβαλε ώστε να γεννηθούν με την τεχνική της ανθρώπινης κλωνοποίησης δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, τα οποία σήμερα είναι ηλικίας 9 ετών και ζουν σε χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Οπως εξήγησε, και στις τρεις περιπτώσεις χρησιμοποίησε κύτταρα από τους πατέρες, που ήταν στείροι. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν παρουσίασε επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι επρόκειτο πράγματι για κλώνους, ούτε πρόσφερε συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία προς δημοσίευση σε κάποια ιατρική επιθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου