ΤΑ «ΧΡΥΣΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ» ΤΗΣ SIEMENS
KΟΣMHMΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ
*Κάλυπταν με ταινία τα ονόματα των παραληπτών!
* Το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να ελέγξει πού πήγαν όλα αυτά τα πανάκριβα «δώρα»
*Αν έχουν φτάσει σε χέρια πολιτικών μιλάμε για καραμπινάτη δωροδοκία!
* Στο γραφείο του όπου ήταν υπεύθυνη η Αικ. Τσακάλου, κάλυπταν με ταινία τα ονόματα των πολιτικών (;) που παραλάμβαναν χωρίς παραστατικά τα …χρυσά δώρα της Siemens!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Το γραφείο του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος …καταζητείται αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος στο Μόναχο, είχε μετατραπεί σε γιάφκα όπου αφού πρώτα σκεπάζονταν τα ίχνη του …εγκλήματος, αμέσως μετά τα δώρα της γερμανικής εταιρείας προίκιζαν το πολιτικό σύστημα.
Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε, δείχνουν πώς δώρα μεγάλης χρηματικής αξίας που προσφέρονταν σε πολιτικά πρόσωπα, περνούσαν πρώτα από την έδρα της Siemens, αμέσως μετά στη Γραμματεία Διεύθυνσης της γερμανικής εταιρείας όπου γινόταν το… καμουφλάζ της απάτης, στη συνέχεια στο Λογιστήριο και από ‘κει στον λαδωμένο πολιτικό!
Δείτε με προσοχή τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής».
1. Κοσμήματα KESSARIS «Κωνσταντίνος Καίσαρης Ο.Ε» στην οδό Πανεπιστημίου 7. Η γερμανική εταιρεία στις 27 Ιουνίου 2006 αποφάσισε να «χρυσώσει» κάποιον πολιτικό (;) μας …φωστήρα με κοσμήματα από την επιχείρηση KESSARIS. Θυμίζουμε ότι τότε κυβερνούσε η ΝΔ διά του Κώστα Καραμανλή. Ήταν το ίδιο διάστημα που η Siemens έστελνε δώρα μικρής αξίας απευθείας με Δελτία Αποστολής στα σπίτια ή στα γραφεία των πολιτικών.
Την προηγούμενη Κυριακή παρουσιάσαμε πολλά τέτοια δώρα (ποτά-δώρα-τρόφιμα) σαν και αυτό που στις 22 Μαΐου 2006 πήγε κατευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Για τα καλάθια με κρασιά και ξηρούς καρπούς, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να περάσουν ακόμη και την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.
Τι γινόταν όμως με χρυσά κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως αυτό των 1.200 ευρώ όπως φαίνεται στο Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής που εκδόθηκε από την επιχείρηση «KESSARIS»; Εκεί, χρειαζόταν ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός που γινόταν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Εζητείτο λοιπόν από την επιχείρηση να εκδώσει Τιμολόγιο Πώλησης-Δελτίο Αποστολής, απευθείας προς τη Siemens. Με την έκδοση Τιμολογίου Πώλησης-Δελτίο Αποστολής η Siemens είχε τη δυνατότητα να αποκρύψει το όνομα του τελικού παραλήπτη, τουτέστιν του… λαδωμένου πολιτικού. Η επιχείρηση «KESSARIS» εξέδωσε απευθείας το Τιμολόγιο Πώλησης-Δελτίο Αποστολής προς την Siemens. Το μεγάλης αξίας δώρο έφτασε στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην οδό Αρτέμιδος 8 και από ‘κει στη Γραμματεία Διευθύνσεως, δηλαδή στο γραφείο του Χριστοφοράκου, όπου υπεύθυνη ήταν η κ. Αικατερίνη Τσακάλου, το alter ego του Γενικού Διευθυντή της Siemens. Σημειώνεται ότι στο ίδιο γραφείο, μαζί με την Αικατερίνη Τσακάλου, βρισκόταν και η Κωνσταντίνα Καλίρη.
Τι γινόταν λοιπόν στο γραφείο της κ. Τσακάλου; Με μια ταινία καλυπτόταν το όνομα του προικισμένου με χρυσά κοσμήματα πολιτικού. Κατόπιν, το καμουφλαρισμένο παραστατικό φωτοτυπείτο και η φωτοτυπία δινόταν στο Λογιστήριο της εταιρείας! Δεν γνώριζαν δηλαδή ούτε καν τα στελέχη του λογιστηρίου της Siemens σε ποιο πολιτικό πρόσωπο διοχετευόταν το χρυσό δώρο της γερμανικής εταιρείας και τι ακριβώς κόσμημα ήταν αυτό! Το γνώριζε μόνον ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και η ιδιαιτέρα του, Αικατερίνη Τσακάλου.
Δείτε καλά την «Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων» για το συγκεκριμένο …λάδωμα, που φέρει την υπογραφή τόσο της κ. Τσακάλου όσο και του Χριστοφοράκου. Η συγκεκριμένη εκκαθάριση αναγράφει ως αιτιολογία: «Εξόφληση συνημμένου τιμολογίου KESSARIS», 1200 ευρώ. Προσέξτε τι σημειώνει η κ. Τσακάλου ακριβώς πάνω από την «Αιτιολογία»: «Τα πρωτότυπα θα αρχειοθετηθούν» στην Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης». Με πιο απλά λόγια: το πρωτότυπο παραστατικό στο οποίο φαινόταν το όνομα του λαδωμένου πολιτικού φυλασσόταν στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου και το γνώριζε μόνον αυτός και η κ. Τσακάλου!
Ιδού και το επόμενο ντοκουμέντο:
2. ORA KESSARIS στην οδό Πανεπιστημίου 5Α. Κυβέρνηση Καραμανλή λίγους μήνες μετά την εκλογή της. Η γερμανική εταιρεία στις 1 Οκτωβρίου 2004 αποφάσισε να «χρυσώσει» κάποιον πολιτικό (;) μας, προφανώς με ένα πανάκριβο ρολόι. Όπως φαίνεται , το ρολόι κόστισε 4.700 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Πανάκριβο δώρο. Ακολουθήθηκε επίσης η ίδια διαδικασία. Το Τιμολόγιο Πώλησης-Δελτίο Αποστολής, μετέφερε το δώρο στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην οδό Αρτέμιδος 8 και από ‘κει στη Γραμματεία Διευθύνσεως, όπου η κ. Αικατερίνη Τσακάλου έκανε το καμουφλάζ . Το πρωτότυπο παραστατικό το κράτησε η ίδια και η φωτοτυπία με καλυμμένο το όνομα του …προικισμένου πολιτικού, έφτασε στο Λογιστήριο.
Ιδού και το ντοκουμέντο της Εκκαθάρισης Επαγγελματικών Εξόδων, όπου αναγράφεται το ποσό των 4.700 ευρώ και υπογράφει ο Μ. Χριστοφοράκος και η κ. Καλίρη (η οποία όπως είπαμε ήταν και αυτή στο γραφείο του ισχυρού άνδρα της Siemens). Πάνω από την «Αιτιολογία» αναγράφεται το γνωστό: «Τα πρωτότυπα θα παραμείνουν στη Γενική Διεύθυνση». Η διαδικασία ολοκληρωνόταν με την παράδοση στη …ζούλα του χρυσού κοσμήματος στο πολιτικό πρόσωπο!
ΤΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΔΟΕ;
Δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο της Siemens, δυο διευθυντικά στελέχη του ΣΔΟΕ εγκαταστάθηκαν στο Λογιστήριο της γερμανικής εταιρείας στον Παράδεισο Αμαρουσίου (Αρτέμιδος 8-ισόγειο). Τότε, Διευθυντής του Λογιστηρίου ήταν ο Κυριάκος Μικές. Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ που κράτησε δύο χρόνια, ο Κυριάκος Μικές έφυγε από τη Siemens αφού όμως πρώτα υπέγραψε συμβόλαιο εχεμύθειας για την αποχώρησή του. Δηλαδή όσα μυστικά γνώριζε για τη Siemens τα κράτησε για τον εαυτό του.
Σοβαρά ερωτηματικά όμως γεννώνται για τον έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ. Τα αρμόδια στελέχη που βρίσκονταν επί δύο χρόνια στο Λογιστήριο της Siemens ζήτησαν από την κ. Τσακάλου τα πρωτότυπα παραστατικά; Ζήτησαν να μάθουν γιατί είχαν σταλεί στο Λογιστήριο αντίγραφα; Αυτό το στοιχείο δεν παραπέμπει απευθείας σε δώρα προς πολιτικά πρόσωπα; Ο κανόνας είναι ότι όλα τα παραστατικά προωθούνται στο Λογιστήριο. Ζήτησαν να τους επιδειχθεί πρωτότυπο Δελτίο Αποστολής με το οποίο τα χρυσά δώρα εστάλησαν στους πολιτικούς; Υπήρξαν τέτοια Δελτία Αποστολής ή τα δώρα έφευγαν στη… ζούλα; Τιμωρήθηκε κανείς για τη… ζούλα (εφόσον υπήρξε); Ή όχι;
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
Η Αικατερίνη Τσακάλου, η επί 22 χρόνια ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν όλα τα τιμολόγια της Siemens. Από τα χέρια της περνούσαν τα πάντα. Ήταν η γυναίκα που κρατούσε στο γραφείο της τα πρωτότυπα τιμολόγια, για περιπτώσεις σαν και αυτές που αποκαλύπτουμε, δίνοντας στο Λογιστήριο φωτοτυπία, με το όνομα του παραλήπτη καλυμμένο με ταινία!
Η κ. Τσακάλου δεν σταματά να δηλώνει ότι έδωσε όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο έκανε και την περασμένη Κυριακή σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο ΣΚΑΪ. Η κ. Τσακάλου λοιπόν που κρύβει την περιγραφή του παραστατικού, έχει αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη τα ονόματα των πολιτικών που παρέλαβαν τα τιμαλφή; Έχει επιδείξει τα Δελτία Αποστολής της εταιρείας με τα χρυσά δώρα προς τους πολιτικούς;
Αυτό που διαπιστώνουμε πάντως, είναι ότι επί τρία χρόνια τώρα η Δικαιοσύνη δεν καλεί κανέναν, ούτε κανείς έχει μπει φυλακή. Η εξέλιξη δηλαδή της υπόθεσης Siemens βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο. Οπότε, δύο τινά θα συμβαίνουν: Ή η κ. Τσακάλου απέκρυψε στοιχεία από τη Δικαιοσύνη ή η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της.
Η Αικατερίνη Τσακάλου οχυρωμένη πίσω από λογικοφανές επιχείρημα, επαναλαμβάνει: «Η διαδικασία της υπόθεσης Siemens βρίσκεται σε εξέλιξη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, οπότε δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω. Θα μιλήσω μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Για τα μόνα πράγματα που μιλάει η επί 22 χρόνια στενή συνεργάτης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, είναι:
Α) Ότι της μείωσαν την προσωπική της ασφάλεια παρά το ότι είναι προστατευόμενη μάρτυρας.
Β) Για το μυθιστόρημα που εξέδωσε και το οποίο αν και παραπέμπει τον αναγνώστη στα πρόσωπα και πράγματα της Siemens, η συγγραφέας Τσακάλου επιμένει ότι «τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί μυθοπλασίας και ότι τα πρόσωπα και η διήγηση είναι φανταστικά! Οι Λαλάκης, Σταματάκος, Πανίβλακας, Δρακουλίνα και άλλοι… ήρωες του βιβλίου της ΑικατερίνηςΤσακάλου που δημοσίευσε η RealNews, είναι … φανταστικά πρόσωπα!
Γ) Για την αγωγή που έχει κάνει σε βάρος της Siemens. Αγωγή η οποία εκδικάστηκε στις 15 Απριλίου, την επομένη της τηλεοπτικής της εμφάνισης στο ΣΚΑΪ! Άραγε, μήπως η παρουσία της στο κανάλι έγινε κυρίως για υποβοηθητικούς λόγους της αγωγής της κατά της Siemens; Να πούμε ότι ο συνήγορος που υποστηρίζει την αγωγή της κ. Τσακάλου, είναι ο πασίγνωστος Αλέξης Κούγιας, ενώ δικηγόρος της Siemens είναι ο επίσης φημισμένος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
SIEMENS: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΔΩΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!
Ο Ιωάννης Βουλιπώτης ήταν ο… Χριστοφοράκος του 1940. Ο πρώτος Γενικός Διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα. Είχε δε παντρευτεί την κόρη το Φον Siemens. Η ομοιότητα δε της περίπτωσής του με τον Χριστοφοράκο, βρίσκεται και σε ένα ακόμη σημείο: Ο Μ. Χριστοφοράκος παντρεύτηκε Τουρκάλα, κόρη μεγαλοβιομήχανου που ο πατέρας της συνεργαζόταν με τη Siemens και ήταν αυτός που έβαλε τον γαμπρό του στα γρανάζια της γερμανικής εταιρείας!
Ο ρόλος της Siemens ήταν ανέκαθεν ο ίδιος: Μίζες στους πολιτικούς. Το μαρτυρεί και η κόρη του Ιωάννη Βουλπιώτη, Ιζαμπέλα Παλάσκα που στο βιβλίο της «Άγγελος ή Δαίμονας» το οποίο εξέδωσε προ εξαμήνου, αναφέρει πολλά εντυπωσιακά για τον τρόπο που λειτουργούσε η γερμανική εταιρεία. Διαβάζοντας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου, θα διαπιστώσετε ποιο είναι το πρόσωπο όχι μόνο της Siemens αλλά κυρίως των πολιτικών που τ’ αρπάζουν:
«Αυτή η αλλοίωση της προσωπικότητας.. Έχουν αξιώσεις περίπλοκες, οι οποίες ξεκινούν από μεγάλα χρηματικά ποσά και φτάνουν μέχρι συνδυασμένα αιτήματα για παροχές ακινήτων, πακέτα μετοχών, αφανείς χρηματοδοτήσεις δράσεων, προσλήψεις στελεχών και ό,τι άλλο σκεφτούν, ακόμη και την επαγγελματική προώθηση των παιδιών τους.
Αλλά σ’ αυτά ο Βουλπιώτης είχε γίνει ειδικός, καθώς παρόμοια ίσχυαν και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα. Του άρεσε αυτή η μετάλλαξη των γνωστών πολιτικών, που στο προσκήνιο έδειχναν βαριές κι ατσαλάκωτες προσωπικότητες, αλλά όταν διαπραγματευόταν εξωδίκως μαζί τους για το τι θα επωφεληθούν προσωπικά και βέβαια παράνομα, τους έβλεπε να γίνονται ευτελή ανθρωπάκια και να χάνουν ως διά μαγείας την αίγλη τους, την παγκοίνως αναγνωρισμένη αίγλη τους. Και αφού η δωροδοκία γινόταν πράξη, ο Βουλπιώτης επανερχόταν χαιρέκακα μ’ ένα ασήμαντο δωράκι, ‘‘συμβολικού χαρακτήρα’’, όπως τους έλεγε δήθεν για να μην τους προσβάλει: ένα ασυνήθιστο μοντέλο τηλεφωνικής συσκευής, ας πούμε, ή ένα επιτραπέζιο αντικείμενο, ένα σουμέν με μονόγραμμα, έναν πενοστάτη ή ένα ηλεκτρικό ρολόι τοίχου. Φυσικά, αν επρόκειτο για πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος, τα δώρα μπορούσαν να είναι ένα πλήρες δειγματολόγιο των ηλεκτρικών συσκευών που παρήγε το συγκρότημα.
Τότε κρυφογελούσε ειρωνικά και χαιρέκακα από μέσα του, βλέποντας το δωρολήπτη να παίρνει το δωράκι κατευχαριστημένος – με τη νοοτροπία τού «ό,τι αρπάξει». Χωρίς ακόμη να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον εξαρτημένος από έναν οποιονδήποτε Βουλπιώτη που τον έχει στο χέρι. Και τον έχει στο χέρι, διότι οποτεδήποτε επιλέξει μπορεί ακόμη και να δημοσιοποιήσει τη δωροδοκία ή, αν βγει στη δημοσιότητα ένα σκάνδαλο, να την παραδεχτεί και να την προσυπογράψει. Και μόνο η απειλή τον καθιστούσε δέσμιο».
Αλλά σ’ αυτά ο Βουλπιώτης είχε γίνει ειδικός, καθώς παρόμοια ίσχυαν και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα. Του άρεσε αυτή η μετάλλαξη των γνωστών πολιτικών, που στο προσκήνιο έδειχναν βαριές κι ατσαλάκωτες προσωπικότητες, αλλά όταν διαπραγματευόταν εξωδίκως μαζί τους για το τι θα επωφεληθούν προσωπικά και βέβαια παράνομα, τους έβλεπε να γίνονται ευτελή ανθρωπάκια και να χάνουν ως διά μαγείας την αίγλη τους, την παγκοίνως αναγνωρισμένη αίγλη τους. Και αφού η δωροδοκία γινόταν πράξη, ο Βουλπιώτης επανερχόταν χαιρέκακα μ’ ένα ασήμαντο δωράκι, ‘‘συμβολικού χαρακτήρα’’, όπως τους έλεγε δήθεν για να μην τους προσβάλει: ένα ασυνήθιστο μοντέλο τηλεφωνικής συσκευής, ας πούμε, ή ένα επιτραπέζιο αντικείμενο, ένα σουμέν με μονόγραμμα, έναν πενοστάτη ή ένα ηλεκτρικό ρολόι τοίχου. Φυσικά, αν επρόκειτο για πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος, τα δώρα μπορούσαν να είναι ένα πλήρες δειγματολόγιο των ηλεκτρικών συσκευών που παρήγε το συγκρότημα.
Τότε κρυφογελούσε ειρωνικά και χαιρέκακα από μέσα του, βλέποντας το δωρολήπτη να παίρνει το δωράκι κατευχαριστημένος – με τη νοοτροπία τού «ό,τι αρπάξει». Χωρίς ακόμη να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον εξαρτημένος από έναν οποιονδήποτε Βουλπιώτη που τον έχει στο χέρι. Και τον έχει στο χέρι, διότι οποτεδήποτε επιλέξει μπορεί ακόμη και να δημοσιοποιήσει τη δωροδοκία ή, αν βγει στη δημοσιότητα ένα σκάνδαλο, να την παραδεχτεί και να την προσυπογράψει. Και μόνο η απειλή τον καθιστούσε δέσμιο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου