«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος» είπε ο πρωθυπουργός - «Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story»
Την επερχόμενη «λαίλαπα» στο ασφαλιστικό -με τη διασφάλιση μόλις μίας κατώτατης σύνταξης στα 360 ευρώ, την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων, το «μαχαίρι» 33% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, το ενδεχόμενο «ψαλίδι» ακόμα και σ' εκείνες που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και την... εξαφάνιση των επικουρικών- υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε γραμμή «αν δεν υπήρχε Μνημόνιο, θα έπρεπε να το... εφεύρουμε», για την οποία παλαιότερα εγκαλούσε πολιτικούς του αντιπάλους, όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη, ουσιαστικά... επικρότησε το «χειρουργείο» στο συνταξιοδοτικό, που προωθούν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του: «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις «μάχες» που έχουν να δώσουν το κόμμα του και η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο. «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων» σημείωσε.
Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων.
Ταυτόχρονα, στάθηκε στην κρισιμότητα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία, καθώς και στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του κόμματος και της νεολαίας.
«Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο» κατέληξε, επιμένοντας στη ρητορική που χρησιμοποιούσε όταν ακόμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση και «ξεχνώντας» τα οδυνηρά για την ελληνική οικονομία αποτελέσματα της ατέρμονης και αδιέξοδης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησής του με τους δανειστές, που οδήγησε στο πιο οδυνηρό ελληνικό Μνημόνιο...
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε ο παρακάτω καταμερισμός τομέων:
Γολέμης Χάρης: Πρόγραμμα - Θεωρία - Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»
Ηλιόπουλος Νάσος: Εργατική Πολιτική - Υγεία - Παιδεία
Καραγεώργος Πέτρος: Συντονιστής Οργανωτικού
Κοτσακάς Αντώνης: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Λάμπρου Πάνος: Δικαιοσύνη - Δημόσια Διοίκηση - Δικαιώματα
Μπουρνούς Γιάννης: Ευρωπαϊκή Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις - Εξωτερική Πολιτική - Ελληνισμός Διασποράς
Παυλίδης Νίκος: Σώματα Ασφαλείας - Άμυνα - Β. Ελλάδα
Σαρρής Μανώλης: Αλληλεγγύη - Οργανωτικό
Σβίγκου Ράνια: Γραφείο Τύπου - Επικοινωνία - ΜΜΕ - Φεμινιστική Πολιτική
Σκορίνης Νίκος: Ενέργεια - Βιομηχανία - Περιβάλλον - Υποδομές - Δίκτυα μεταφοράς - Ναυτιλία - Τουρισμός - ΕΒΕ - Αγροτική Πολιτική
Υδραίος Μιχάλης: Πολιτισμός - Αθλητισμός
Φραγκάκη Μαρίκα: Οικονομική πολιτική
Επιτροπή Θέσεων
Γολέμης Χάρης
Δραγασάκης Γιάννης
Ηλιόπουλος Νάσος
Μπαλτάς Αριστείδης
Ρήγας Πάνος
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Φραγκάκη Μαρίκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου