Αποφυλακίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στον Τύπο με το προσωνύμιο «Έλληνας Εσκομπάρ», καθώς είχε καταδικαστεί για υπόθεση μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Afrika 1, το 2004.
Αρχικά, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, είχε μετατρέψει την ποινή του σε κάθειρξη 22 ετών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Αγγελόπουλος, έκανε χρήση των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου» και αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει τα μισά χρόνια της ποινής του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν.
Έως τα τέλη Ιουνίου, γιατί τότε, βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ο «Έλληνας Εσκομπάρ» αποφυλακίστηκε.
Ο εισαγγελέας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης, ωστόσο – όπως σημειώνει το δημοσίευμα - η εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα.
Η υπόθεση του «Έλληνα Εσκομπάρ»
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τον οποίο αξιωματικοί των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, αποκαλούσαν «ο χοντρός», είχε συλληθεί στη Γερμανία μετά από ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Afrika 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 κοκαΐνης.
Από τις αρχές του 2000, ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, η αμερικανική DEA (δίωξη ναρκωτικών) είχαν πληροφορίες για εισαγωγή από τον Αγγελόπουλο, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα αλλά δεν είχαν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Ο «χοντρός» είχε, αντίθετα, συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και είχε αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου με την τόσο πλούσια «δράση».
Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.
Τον Νοέμβριο του 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για ξέπλυμα 36 εκατ. ευρώ, μέσω τυχερών δελτίων του «Πάμε Στοίχημα». Όπως είχε προκύψει τότε, συγγενής του Αγγελόπουλου εμφανιζόταν να έχει παίξει σε διάστημα λίγων μηνών 30 εκατ. ευρώ σε πρακτορείο στο Λιτόχωρο Πιερίας, ενώ στην κατοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου είχαν βρεθεί 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα μουχλιασμένα, καθότι ήταν θαμμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Ο Αγγελόπουλος πάντως πέτυχε συγχώνευση των ποινών του, ενώ το 2014 με απόφαση δικαστηρίου, του επεστράφησαν περιουσιακά στοιχεία και χρήματα που είχαν δεσμευθεί ως «προϊόντα εγκλήματος».
Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου