INFORMATIONS HERE TO WATCH

Η Δεύτερη σε Κυκλοφορία Εφημερίδα των Ελλήνων του Βερολίνου: http://www.berlin-athen.eu/
BIOGRAFIKO: http://www.biografikotsirigotis.blogspot.com
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-LIQUIDATOR ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/
ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ TO BLOG ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
http://kosmostsirigotis.blogspot.gr/
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/fotostsirigotis
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ YELLOW JOURNAL ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/tsirigotisgiannis
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ DNA! KAI ΣΤΟ ΗΧΩΡ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!!! ΕΚΠΟΜΠΗ: "Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ:ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΝΟΙ ΕΛ ΣΕΙΡΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ!http://tsirigotis333.wix.com/anchientgreekshow
ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ: http://rtltsirigoits.blogspot.gr/

ΔΕΚΑΩΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΗΕ ΥΕLLOW JOURNAL" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΣΑΣ ΛΑΕ ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΟΛΑ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΟΝ ΕΠΩΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015! ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΝΟ1. ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΠΟΜΠΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕΤΑΙ!.... ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ"!.... ΘΑ ΞΕΣΚΗΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!....
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ YOUTUBESITE (GIANNIS TSIRIGOTIS CHANNEL) EΔΩ:
ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!.....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΔΑΙΜΩΝΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΣΩΝΟΙ, ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΙ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΤΣΕX ΣΚΥΛΟΙ KAI ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣ! ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΗΣΗ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ " Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΗΔΗ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΥ!....
O ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (DEUTSCHER FACHJOURNALISTEN VERBAND BERLIN -DFJV-) ME THN EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ: WWW.DFJV.DE

(1508.2015) 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΜΕΡΑ (ΘΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΒΗΝΕΙ! ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ 666 ΚΙ ΤΣΙΧΑΝΤ ΠΑΝΤΟΥ! ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΚΕ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΕΒΡΙΑΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΣΒΟΛΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΣΩΝΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ΨΕΥΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΡΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ1 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣ 15.08.2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΔΩ:
ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ο ΜΑΓΔΕΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "THE YELLOW JOURNAL": ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:
THE HERMES IN VESTMENTS CORPORATION (CONCERN) AT THE AGE OF THE YEAR 2023 AND AFTER THE WW3 IN KONSTANTINOPLE:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δεν τα κατάφεραν οι Ελληνες υποψήφιοι στις Γερμανικές εκλογές

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn
germania 23Οι Ελληνες υποψήφιοι βουλευτές έμειναν τελικά εκτός Μπούντενσταγκ. Σε σχετικό ρεπορτάζ της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle, απαντούν στα ερωτήματα της επόμενης ημέρας: για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση Μέρκελ ή όχι; Και τι θα σήμαινε αυτό για την ευρωπαϊκή πολιτική και ειδικά για την Ελλάδα;
Απογοητευμένη για το αποτέλεσμα του κόμματός της είναι η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδη. Όχι μόνο για το ποσοστό που έλαβε σε εθνικό επίπεδο αλλά και για αυτό που συγκέντρωσε στην περιοχή της Βάδης - Βυρτεμβέργης όπου πολιτεύεται η ίδια. Μόλις το 20% κατάφερε να αποσπάσει το SPD σε αυτό το κρατίδιο. Εάν έπαιρνε, όπως αναμένονταν, τουλάχιστον 22 %, τότε η κυρία Κυργιανέ- Εφραιμίδη θα ήταν μέλος της νέας γερμανικής Βουλής. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ένα είναι βέβαιο: το θέμα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα όλα τα μέλη του SPD είναι η συμμετοχή ή όχι σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες; Οι εμπειρίες των εκλογών του 2009, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, ήταν οδυνηρές. Το κόμμα της είχε πέσει τότε κατά 12% μονάδες, υποχωρώντας στο αρνητικό ρεκόρ του 23%.
Τα διλήμματα μιας συνεργασίας με την κυρία Μέρκελ
Η απάντηση της Στέλλας Κυργιανέ-Εφραιμίδη στην ερώτηση, κατά πόσο θα ήταν σκόπιμη μια συνεργασία του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες, δείχνει το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες: «Κατά κάποιο τρόπο θα την ήθελα για να αλλάξουμε τουλάχιστον την ευρωπαϊκή πολιτική και να μπορέσουμε να βάλουμε ένα δικό μας στίγμα στα κοινωνικά θέματα. Από την άλλη πλευρά γνωρίζω όμως ότι σε τέσσερα χρόνια και πάλι δεν θα έχουμε καταφέρει να αναγνωρίσουν οι πολίτες το στίγμα του SPD. Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Αλλά εάν φτάσουμε ως εκεί, ας αποφασίσουν τα μέλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Απογοήτευση για το αποτέλεσμα των εκλογών και για τον Σπυρίδωνα Ασλανίδη. Ο υποψήφιος των Πρασίνων στην εκλογική περιφέρεια της πόλης του Λύμπεκ στη βόρεια Γερμανία εκτιμά ότι η πτώση του κόμματος του κατά 2,6% στο 8,3% σχετίζεται με επικοινωνιακές αδυναμίες. Το κόμμα του κατέβηκε με ένα σύνθετο και αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο δύσκολα μπορούσε να κατανοήσει ο μέσος γερμανός πολίτης. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις φορολογικές αυξήσεις που ζητούν οι Πράσινοι.
«Mεταξύ δημοκρατών πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας»
Πώς βλέπει το θέμα μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες; «Η πολιτική δεν είναι ζήτημα προσωπικής ευαισθησίας αλλά σημαίνει να επιδιώκεις να λύνεις προβλήματα», τονίζει ο κ. Ασλανίδης. «Βασικά ισχύει ο κανόνας ότι μεταξύ δημοκρατών θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας».
Με βάση τα σημερινά δεδομένα όμως, δύσκολα θα μπορέσει το κόμμα του να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες. «Έχουμε διαφορετικές πολιτικές θέσεις σε πολλά θέματα. Αυτό που βλέπω εγώ ως σημαντικότερο πρόβλημα είναι η προσπάθεια που καταβάλει η Άνγκελα Μέρκελ να θέλει τη Γερμανία να παίζει το παιχνίδι της δυνατής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ίδια αυτό της Μάργκαρετ Θάτσερ. Εμείς κινούμαστε στην αντίθετη κατεύθυνση. Εμείς δεν θέλουμε μόνο μια Ευρώπη που θα είναι οικονομικά ενοποιημένη, αλλά και πολιτικά και κοινωνικά και με αλληλεγγύη», εξηγεί.
«Δεν βλέπω ευνοϊκό το μέλλον για την Ελλάδα και για τους λαούς της νότιας Ευρώπης»
Ποιο έντονα διατυπώνει την ένστασή του όσον αφορά την κυρία Μέρκελ ο Λάμπρος Σαββίδης. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς στο Βερολίνο χαιρετίζει μεν το γεγονός ότι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα επιστρέψουν στη βουλή. Χαρακτηρίζει ιδιαίτερα αρνητική την πολιτική αυτού του κόμματος έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από κρίση. Αλλά και οι προοπτικές κυβερνητικής συνεργασίας που διαγράφονται στον ορίζοντα δεν του εμπνέουν αισιοδοξία.
«Για όσο καιρό είναι η κυρία Μέρκελ καγκελάριος, δεν βλέπω ευνοϊκό το μέλλον για την Ελλάδα και για τους λαούς της νότιας Ευρώπης. Οπωσδήποτε όμως, με μια άλλη συνεργασία μαζί της, είτε αυτή είναι με τους Πράσινους είτε με το SPD, θα είναι καλύτερη από αυτή με τους Φιλελεύθερους - εφόσον καταφέρουν να πιέσουν την κυρία. Μέρκελ, κάτι όμως που δεν μπορώ να φανταστώ. Ψίχουλα θα βγουν τελικά για το καλό των Ελλήνων και της νότιας Ευρώπης από αυτές τις συνεργασίες», λέει ο κ.Σαββίδης στη Deutsche Welle.
Επίσης χαρακτηρίζει «λάθος» την άρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων να διαπραγματευτούν με το Κόμμα της Αριστεράς μια αριστερή κυβέρνηση, παρότι υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης, κυρίως στα κοινωνικά θέματα. Είναι σίγουρος ότι «οι εμπειρίες μιας συνεργασίας με την κυρία Μέρκελ θα αναγκάσουν αυτά τα κόμματα να αλλάξουν άποψη και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους».
Εντεκα βουλευτές τουρκικής καταγωγής
Εντεκα τουρκικής καταγωγής Γερμανοί εκλέχτηκαν στο Μπούντεσταγκ, στις εκλογές της Κυριακής και για πρώτη φορά ένας με το κυβερνητικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Από τους υπόλοιπους δέκα, οι πέντε ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τρεις εκλέχτηκαν με το κόμμα των Πράσινων και δύο με την Αριστερά.

Δεν αποκλείει τη δημιουργία κόμματος ο Φραγκούλης Φράκος

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn
fragos660
Σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα φέρουν τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο να κάνει νέο «πατριωτικό» κόμμα. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και σενάρια ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο ίδιος με δηλώσεις του σήμερα στο Βήμα Fm δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

«Κατ' αρχήν, με τιμά το γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται και ασχολούνται με το αν μπορώ να ηγηθώ εγώ κάποιας πολιτικής κίνησης ή να υποκαταστήσω (την ηγεσία) σε κάποιο κόμμα. Επί του παρόντος, δεν είναι στις φιλοδοξίες μου, αλλά και σε κάθε περίπτωση – πιστέψτε με ειλικρινά – αυτό που με στενοχωρούσε πολλά χρόνια, από τότε που θυμάμαι να είμαι πολιτικό ον, είναι ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους ή έτσι και αλλιώς», δήλωσε ο κ.Φράγκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Κριτική στα σημερινά κόμματα

«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι όλοι αυτοί που είναι εχέφρονες, είναι πραγματικοί πατριώτες. Πρώτα θέλουν να πάει η πατρίδα καλά και μετά ο ίδιος σίγουρα θα πάει καλύτερα. Εάν κάτι λείπει αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα. Και πιστέψτε με ότι κανείς μα κανείς δεν περισσεύει. Σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται, αρκεί να πονάει αυτόν τον τόπο και να θέλει να εργαστεί για την ανάπτυξη. Όχι άλλους χορηγούς. Θέλουμε ανθρώπους που να πονάνε, να θέλουν να έρθουν και να βοηθήσουν, να βάλουν πλάτη και να σπρώξουν αυτό το όχημα», πρόσθεσε.
Δηλώνει αντιμνημονιακός ο πρώην αρχηγός
«Δεν θέλω εγώ τροϊκανούς να μου δείξουν το δρόμο. Είναι αρκετά ικανοί οι Έλληνες να επιλέξουν μόνοι τους τις κινήσεις τους. Εάν κάναμε λάθη, είμαστε ικανοί μόνοι μας να τα διορθώσουμε. Εμείς που χρεοκοπήσαμε αυτή τη χώρα, ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τα σφάλματά μας, όπως την έχουμε ξαναχρεοκοπήσει πολλές φορές στο παρελθόν και τότε δεν ανεχθήκαμε τροϊκανούς. Τη χώρα μας θέλουμε να την κυβερνούν Έλληνες. Αυτό είναι η άποψή μου», συνέχισε.
Εαν κληθώ δεν θα αρνηθώ
«Εάν κληθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, δεν θα τις αρνηθώ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα κάνω κόμμα. Δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός για να κάνεις κάτι. Ακόμη και την άποψή σου να καταθέσεις, είναι αυτό μια βοήθεια. Γιατί να γίνεις πολιτικός αρχηγός για να προσφέρεις; Ιερή στιγμή είναι όταν βρίσκεσαι μπροστά από την κάλπη. Διότι όταν κάνεις την επιλογή σου ως άτομο, θα βάλεις τη σφραγίδα σου», ανέφερε ο κ. Φράγκος.
Δηλώσεις-μανιφέστο εναντίον των πολιτικών
Ακόμη υπογράμμισε ότι «η αναζήτηση του καλύτερου είναι εχθρός του καλού. Εάν πούμε ότι κάποια κόμματα λειτουργούν σωστά, η αναζήτηση ενός καλύτερου κόμματος θα τους καλύψει. Ασφαλώς και δεν μας καλύπτουν σήμερα και οι πολιτικοί μας θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική και ενδοσκόπηση και να δουν σε ποια σημεία έχουν υστερήσει, διότι δεν θέλω να πω το άλλο ότι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ δεν μπορούν να μας σώσουν. Πιστεύω ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν εντιμότατοι και ικανότατοι άνθρωποι. Αυτούς θα επιλέξει ο ελληνικός λαός και γι' αυτό η ψήφος καθενός μας είναι πολιτική κίνηση».
Στέλνει μήνυμα για εθνικούς ευεργέτες
Για τις στρατιωτικές παρελάσεις-μηχανοκίνητα τμήματα με χορηγούς
«Οι ΗΠΑ παρελαύνουν συνεχώς σε ορισμένα πεδία μαχών, όπως στο Αφγανιστάν ή το Ιράκ, και έτσι δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση να μεταδίδουν τα κανάλια εικόνα από το στρατό τους. Ιστορικά, εμείς, αυτά τα οποία γιορτάζουμε, δεν είναι επιθετικοί πόλεμοι εκτός της επικράτειας. Είναι πόλεμοι για την άμυνα της χώρας και την ανεξαρτησία της και τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας.
Το 1821 έγινε ένας απελευθερωτικός αγώνας, για να αποκτήσουν οι Έλληνες μια πατρίδα, και το 1940-1941 πολέμησαν για να τη διατηρήσουν. Εκτιμώ ότι είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, όπως και στις 26 Οκτωβρίου αύριο που έχουμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτάζουμε. Επομένως, κατά την άποψή μου, η υπόμνηση ενός τόσο ιστορικού γεγονότος πρέπει να δίνεται με λαμπρότητα και ως απάντηση και σε εκείνους που ακόμη και σήμερα αμφισβητούν τα δίκαιά μας.
Δεν θα μιλήσω για χορηγούς. Θα πω ότι η πατρίδα μας αυτή την περίοδο χρειάζεται όλους τους Έλληνες, υπό τη μορφή των εθνικών ευεργετών. Πού είναι όλοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις ανάπτυξης; Γιατί δεν έρχονται στην πατρίδα να φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας; Πού είναι όλοι αυτοί; Αυτό είναι το ερώτημα και όχι αυτό περί χορηγού.
Εγώ θα τους ήθελα εθνικούς ευεργέτες. Έτσι έγιναν όλες οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας και κυρίως στα πνευματικά ιδρύματα που κοσμούν (τη χώρα). Πάρτε όποιο θέλετε. Είτε το Μετσόβειο είτε η Σχολή Ευελπίδων είτε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αυτό θα ήθελα σήμερα και όχι χορηγούς. Χορηγούς, ας πάνε να τους πούνε στο ποδόσφαιρο», επεσήμανε ο κ.Φράγκος
Για τον ορισμό του «πατριώτη»
Οπως υποστήριξε, «η βία, απ' όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση και έχω την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα βρει όλους αυτούς που έχουν παρανομήσει. Ασφαλώς και πατριώτης δεν είναι μόνον αυτός που είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας. Πατριώτης είναι ο αγρότης που παράγει στο χωριό του και μας προσφέρει την πρωτογενή παραγωγή σε εμάς «εις τας πόλεις», για να το πω λίγο ειρωνικά, για να παίζουμε τους σπουδαίους. Αυτοί που εργάζονται παντού και προσφέρουν. Όλοι αυτοί, όποιος εργάζεται, για μένα, είναι πατριώτης και είναι συνεπής προς όλες του τις υποχρεώσεις και ως προς την πατρίδα και ως προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως προς την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων».
Για την επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας
«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι την 1η Νοεμβρίου του 2011 οκτώ στους 10 αντιστρατήγους αποστρατεύτηκαν, διότι δεν ήθελαν τις διαδικασίες της αναδιοργάνωσης που δεν είχε κανένα νόημα και είχε ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου του ίδιου έτους με τον ίδιο αναπληρωτή υπουργό τότε και υπουργό τον κ. Βενιζέλο. Είχε κλείσει το θέμα τότε, είχαμε τελειώσει και ξαφνικά δεχθήκαμε μια επιθετικότητα εντός 15νθημέρου για να τα κλείσουμε τώρα».
«Επειδή ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της αναδιοργάνωσης είναι και η κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, όφειλα τότε και ως πρώην διοικητής του και ως αρχηγός του Στρατού να πω την άποψή μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που βγήκε στον αέρα αυτή η επιστολή και δεν χαρακτηρίζω κανέναν "στρατηγό του καναπέ". Κάθε στρατηγός κοιτάει πίσω το βιογραφικό του και αναγνωρίζει πόσα χρόνια πέρασε στις μονάδες και πόσα ήταν και περιφερόταν στο εξωτερικό. Κι εγώ έχω πάει στο εξωτερικό, αλλά ήμουν στην Άγκυρα», κατέληξε.

Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο Σεργκέι Λαβρόφ

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn
LAVROVL 0Την επόμενη εβδομάδα την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Στις 10:00 θα κηρύξει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας».
Στις 12:40 ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με τη λήξη της οποία θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών.
Για τις 14:20 έχουν προγραμματιστεί κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του ρώσου υπουργού Εξωτερικών.
H συνάντηση θεωρείται εξόχως σημαντική για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Πάει για Επίτροπος της Κομισιόν ο Στουρνάρας;

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn
stoyrnaras-eksw-apo-maksimoy
«Φουντώνουν» οι φήμες που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να προορίζεται για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, μια θέση για την οποία φέρεται να «κονταροχτυπιέται» με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία-σύμφωνα με πληροφορίες-έχει πάρει ήδη το ok από τον Σαμαρά.
Όπως αναφέρει ανταποκριτής της Real από τις Βρυξέλλες, η επίσημη εξήγηση που δόθηκε για την παράδοξη παρουσία του κ. Στουρνάρα στο ΕΚΛ ήταν πως ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε να έχει μαζί του τον υπουργό οικονομικών για την περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ του ζητούσε νούμερα. Παρουσίες τρίτων όμως δεν συνηθίζονται στις τετ-α-τετ συναντήσεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ενώ και το πρόβλημα των αριθμών θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα απλό σημείωμα.
Ο πραγματικός λόγος της παρουσίας του κ. Στουρνάρα στο ΕΛΚ, είναι πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να παρουσιάσει στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, το ΕΛΚ, τον άνθρωπο που προορίζει να καταλάβει τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, από τη νέα της θητεία μετά τις ευρωεκλογές, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμούν κύκλοι των Βρυξελλών, είναι ένα πρόσωπο διακομματικής αποδοχής, τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στα κοινοτικά, από την εποχή ακόμα που η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στο κοινό νόμισμα.
Κύκλοι της Κομισιόν δεν βλέπουν αρνητικά μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Έλληνας υπουργός και τεχνοκράτης έχει αποστασιοποιηθεί σε κρίσιμα χρονικά σημεία από τη κοινότυπη ρητορική περί μέτρων και θυσιών στην Ελλάδα και έχει κρατήσει ζωντανό το ελληνικό πρόγραμμα σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς πάντα να έχει πίσω του τη στήριξη της κρατικής μηχανής, ή των συναδέλφων τους – κάθε άλλο. Γεγονός είναι πως ο κ. Στουρνάρας και θα μπορούσε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο και σε άλλες επιδιώξεις του πρωθυπουργού, ενώ ακόμα και αν δεν προταθεί αμέσως για Επίτροπος, η πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα μπορούσε να είναι η επόμενη λύση για τη μετακίνηση του Έλληνα υπουργού στην άλλη όχθη.

Τελεσίγραφο Καραμανλή: Δεν ψηφίζω νέα μέτρα

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn

karamanlis 25102013120634

Τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός...

Παρέμβαση φαίνεται να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, όπου μέσω συνεργατών του διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα. Όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr, στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχεται μεγάλο αριθμό βουλευτών οι οποίοι ανήσυχοι μεταφέρουν το κλίμα από τις εκλογικές τους περιφέρειες και διαπιστώνουν ότι καλλιεργείται από το οικονομικό επιτελείο κλίμα λήψης «κάθετων» μέτρων. Ο Καραμανλής, φέρεται να μην συμφωνεί με τη λήψη νέων μέτρων και είναι επίσης η πρώτη φορά που εκδηλώνει την πρόθεση να παρέμβει στην Βουλή προκειμένου να διατυπώσει την αντίθεσή του.

Έκανε το πρώτο βήμα ο Σαμαράς!

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn
antonis samaras maximou 25102013221909
Αισιοδοξία στο επιτελείο του πρωθυπουργού για τη συνέχεια!
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε στη Σύνοδο Κορυφής να συνασπίσει τις χώρες του Νότου επιτυγχάνοντας μία πρώτη νίκη για τη λαθρομετανάστευση. Όπως ανέφερε πρόσωπο από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ο Μεσσήνιος αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη επιτυχία ως το πρώτο βήμα του "Συνασπισμού του Νότου" έτσι ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο.

Ιδρύει κόμμα ο Χατζημαρκάκης και κατεβαίνει στις Eυρωεκλογές

Τη δημιουργία κίνησης πολιτών με στόχο να μετάσχει στις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, προαναγγέλλει με συνέντευξη του ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης.
Ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης στην συνέντευξη του στη Real News επισημαίνει ότι η κίνηση – κόμμα που αυτές τις μέρες συγκροτείται από νέους ανθρώπους όχι μόνον στην ηλικία αλλά και στην πολιτική θα έχει σαφώς φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση και θα έχει ως στόχο να μπορέσει η Ελλάδα να παίξει ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη, εξελίξεις που μας αφορούν ως χώρα άμεσα.
«Οραματιζόμαστε μια ΕΕ που θα στηρίζει τα ασθενέστερα μέλη της, θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των Εθνών και θα αντιμετωπίσει καίρια το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, στις οποίες η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο»,αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης στην συνέντευξη του.
Για το θέμα του κατοχικού δανείου προς την Γερμάνια, ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρει ότι η χώρα μας πρέπει να το θέσει επίσημα και μάλιστα προτείνει συγκεκριμένα «να επιστραφούν τα χρήματα σε ετήσιες δόσεις και να δοθούν στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό λογικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συμβολή στην βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων κι όχι πλήγμα».

Συνάντηση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ

       (2) (3)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ David D. Pearce.

Κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τον κ. Pearce θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Θερμό μήνυμα Πούτιν υπέρ του Ελληνισμού: "Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο"

Θερμό μήνυμα προς τον Έλληνισμό Ελλάδος και Κύπρου έστειλε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενόψει και της επίσκεψης του Ρώσου υπουρού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
 
Το μήνυμα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνει μια πρώτη ανταπόκριση στην διάθεση που είχε εσχάτως η Αθήνα για ανθ'ερμανση των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στον αμυντικό τομέα.
 
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα μύνημα του Β.πούτιν:
 
"Η Ρωσία τιμά την παραδοσιακά στενή «εταιρική σχέση» με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει βαθιές ιστορικές και πνευματικές ρίζες", δήλωσε πριν από λίγο στο Κρεμλίνο ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίδοσης διαπιστευτηρίων 20 νέων πρεσβευτών στη Μόσχα. 
 
«Τον Σεπτέμβριο γιορτάσαμε τα 185 χρόνια από την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεών μας», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας ότι «ο διμερής πολιτικός διάλογος και η επιχειρηματική μας συνεργασία έχουν καλές προοπτικές, συνυπολογίζοντας μεταξύ άλλων και την επικείμενη ελληνική Προεδρία στην ΕΕ». «Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία παραδοσιακά αναπτύσσονται σε φιλικό κλίμα. Θα συμβάλλουμε και στο εξής στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, θα συμμετάσχουμε στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος με τη σειρά σε όλες τις εκπροσωπούμενες χώρες. 
 
Yπενθυμίζεται ότι έχει καθορισθεί η ημερομηνία βολής αποδοχής, του S-300, η 11η Δεκέμβρη ενώ κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία-πλαίσιο, για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ξεφτυλίστηκε στη Γερμανία ο Σημίτης! Δείτε το βίντεο πριν το εξαφανήσουν!

Καλεσμένος στη Γερμανία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να μιλήσει για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Και τότε που οι κυρίως υπαίτιοι μιλούσανε αυθαίρετα για την οικονομική κρίση, μια κοπελιά Γερμανικού πολτικού κόμματος πήρε τον λόγο και τους ξεφτύλισε όλους! Δείτε το βίντεο:

 

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σνόουτεν: Ο «φάκελλος Ελλάδα»... είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες αποκαλυπτικές πληροφορίες!!

«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)!

Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση . Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις.

Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.
Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί - θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).

«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».

Ο Σνόουντεν - που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).

Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την…Ισλανδία. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις». Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν. Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει…

Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει…(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).

Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί; Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από: 

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.

*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.

*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.

*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.

*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. …και όχι μόνο. Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:

*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».

*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ

*Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε…(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας). 

*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.

*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε.

*Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε (email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/

*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.

* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι…πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας. Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).

Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω).
Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism». 

Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας… τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών. Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.

Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή. Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας.

Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής. Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.

Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη. Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να…απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν».
Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο.
Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών. Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της.

Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή. Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία». Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής».

Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο». Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις.

Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο.

Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων

Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών!
Λέμε ΝΑΙ στην παράταση της αναστολής τους για 3 χρόνια με τους όρους που ισχύουν!

Επειδή…

Δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά αντίθετα έχουν επιδεινωθεί...

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, άτομα ή μικροεπαγγελματίες, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια…

Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους…

Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…

Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα κινδυνεύσουν να χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής…

Θα υπερφορτωθεί η δικαιοσύνη από την προσφυγή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων οφειλετών…

Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η εικόνα διάλυσης της κοινωνίας μπορεί να αποτελεί όραμα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου…

Η πολιτική ηγεσία, πρέπει να είναι ταγμένη στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και να το αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή εμπράκτως…

Η επί μήνες δημοσιοποίηση πληροφοριών για το άνοιγμα των πλειστηριασμών δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και συμβάλλει στην ψυχολογική τους εξουθένωση…

Το άνοιγμα των πλειστηριασμών ακινήτων θα απειλήσει συγκεκριμένα και ορατά την, επιδιωκόμενη και αναγκαία όσο ποτέ, οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας μας…

Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή της ΕΚΠΟΙΖΩ και όλοι μαζί απαιτούμε:

Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014,

Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών,

Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες με αδιαφανείς διαδικασίες και σε εξευτελιστικές τιμές,

Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους,

Να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

Η μικρή Μαρία και η αποτυχημένη επανίδρυση του κράτους

Επί των ημερών της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το ελληνικό κράτος, ουκ ολίγες φορές από τα χείλη του ίδιου και των υπουργών του είχε χαρακτηριστεί ως ο «μεγάλος ασθενής». Το γιατί δεν έγινε η «επανίδρυση του κράτους» η απόλυτη προτεραιότητα της τότε διακυβέρνησης και όλα τέλειωσαν στον «βασικό μέτοχο», είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος.
Έτσι όταν η σκυτάλη πέρασε στις βλακώδεις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο «μεγάλος ασθενής» είχε πεθάνει. Απλά κάνουμε όλοι πως δεν το καταλαβαίνουμε, καθώς έχουμε ένα κράτος – «ζόμπι», που τρέφεται ακόμη και με παιδιά!
H μικρή Μαρία είναι το «πρόσωπο της ημέρας» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι εύλογο, καθώς φαίνεται πως η ιστορία του 4 χρονου κοριτσιού με τα βορειοευρωπαικά χαρακτηριστικά, είναι η κορυφή του παγόβουνου σε ένα θρίλερ με θύματα παιδιά, το οποίο εξελίσσεται δίπλα μας και όλοι κάνουν τα «στραβά μάτια».
Όσο οι αστυνομικές αρχές, μετά την κατά τύχη αποκάλυψη, φέρνουν στην επιφάνεια τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, τόσο πιο καθαρό γίνεται πως η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα ξέφραγο αμπέλι. Τρομάζει πραγματικά κανείς, αναλογιζόμενος την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να αρπάξει ένα μικρό παιδί από την οικογένειά του, να το δηλώσει σαν δικό του με όλα τα επίσημα έγγραφα και τις σφραγίδες που χρειάζονται, να το εκμεταλλεύεται για να παίρνει επιδόματα εξασφαλίζοντας επίσης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να το έχει ανενόχλητος στην επαιτεία.
Το γεγονός πως δεν υπάρχει αρχή, Δήμος, Ληξιαρχείο, κάποιος υπεύθυνος τέλος πάντων, ο οποίος να κάνει σωστά τη δουλειά του και να εντοπίζει τέτοιες περιπτώσεις είναι συγκλονιστικό για μια ευρωπαϊκή χώρα. Η σύγκριση που αυτόματα γίνεται στο μυαλό κάθε ανθρώπου που παρακολουθεί στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα τα συμβάντα αυτά, είναι μόνο με τα αφρικανικά δεδομένα.
Το να κάνουν ορισμένοι σήμερα πως πέφτουν από τα σύννεφα είναι αστείο. Όποιος έχει μάτια, βλέπει. Αρκεί να τα έχει ανοιχτά και να μην τα κλείνει ηθελημένα και με το… αζημίωτο. Διότι δεν πιστεύω πως όλοι αυτοί που βάζουν τις υπογραφές είναι χαζοί και παραπλανούνται από έναν πονηρό αθίγγανο. Αντίθετα, φαίνεται πως έχουν μερίδιο στα έσοδα από την εκμετάλλευση των παιδιών. Κι αυτό είναι αληθινά τραγικό.
Όπως επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αναλαμβάνουν αστυνομικοί με πολιτικά να παρατηρήσουν και να καταγράψουν αυτό που γίνεται σε προνομιακές «πιάτσες» παιδικής επαιτείας στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες περαστικοί βλέπουν να γίνεται αλλαγή βάρδιας. Δηλαδή να καταφθάνει φορτηγάκι με παιδιά, να παίρνει το ένα παιδί που έχει κάνει το «8ωρό» του και να αφήνει κάποιο άλλο στη θέση του. Κι αναρωτιέμαι: Ασχολήθηκε ποτέ κανένας; Παρακολούθησε ποτέ αυτό το φορτηγάκι να δει σε ποια σημεία κάνει «διανομή» και που καταλήγει στο τέλος της μέρας;
Αν κάνει κάποιος τις πράξεις της απλής αριθμητικής για να υπολογίσει τι σημαίνουν δυο ή και τρεις βάρδιες παιδικής επαιτείας και πόσες τέτοιες «θέσεις» υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο, είμαι σίγουρος πως θα καταλάβει πως «τα λεφτά είναι πολλά» και πως η αδράνεια σε αυτόν τόπο είναι η πιο καλοπληρωμένη υπηρεσία!
Η μικρή Μαρία έδειξε ένα μεγάλο… μπάχαλο. Τώρα είναι βέβαιο πως θα ανακαλυφθούν και κυκλώματα και «εγκληματικές οργανώσεις». Αλλά το ερώτημα παραμένει. Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κράτος που οι λειτουργοί του δεν έχουν απολύτως κανένα συνειδησιακό πρόβλημα να «μιζάρονται» από την εκμετάλλευση μικρών παιδιών. Αν δεν είναι και αυτό η αφορμή για να ξηλωθούν και να ξαναστηθούν τα πάντα από την αρχή σε αυτό που λέγεται ελληνικό κράτος, αναρωτιέμαι τι άλλο είμαστε διατεθειμένοι ακόμη να περιμένουμε;
Κι αυτό δεν είναι λογιστικό θέμα. Όσο ασχολούμαστε μόνο με αριθμούς, χάνουμε την ψυχή μας!
ΥΓ: Το θέμα της μικρής Μαρίας «βολεύει» επικοινωνιακά την κυβέρνηση τώρα που ξεφουσκώνει η «Χρυσή Αυγή». Δεν πιστεύω τώρα που ο κόσμος είναι απασχολημένος με το κοριτσάκι, να κάνουν καμία ανοησία με …haircut, ε;


Γράφει: ο Δημοσιογράφος-Εκδότης της Yellow Journal Τσιριγώτης Γιάννης

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη του Καθηγητή και αδελφού του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Σιμίτη, Σπύρου Σιμίτη, στο Βερολίνο, στον δημοσιογράφο Τσιριγώτη


Bασίλης Σπύρου Από τα Σπόρ Ρεκόρ στην Πολιτική Αρένα

Αποκλειστική Συνέντευξη του Βασίλη Σπύρου στον δημοσιογράφο Τσιριγώτη στην εκπομπή Ο ΚΟΣΜΟΣ και στην εφημερίδα Yellow Journal
 

60 δήμαρχοι από την Ελλάδα στη Νυρεμβέργη

Σχεδόν ένας στους πέντε έλληνες δημάρχους θα δώσει το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος».
Ο έλληνας υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Νυρεμβέργη
Με πάνω από 400 συμμετοχές δημοτικών παραγόντων από Ελλάδα και τη Γερμανία η Ελληνογερμανική Συνέλευση τείνει να γίνει μια σημαντική γέφυρα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία στον νέο αυτό θεσμό, που έχει καθιερωθεί με τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2010 με τον τότε Έλληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου.
«Νέο κεφάλαιο ελληνογερμανικής συνεργασίας»
Ο έλληνας υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Νυρεμβέργη
Για την καγκελάριο Μέρκελ το σημαντικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι το γεγονός ότι δήμοι και περιφέρειες των δύο χωρών συνεργάζονται για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που τους απασχολούν. Ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρει σχετικά: «Τα πρώτα τρία χρόνια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο οπωσδήποτε αξίζει κανείς να το συνεχίσει. Για την Ελλάδα και τη Γερμανία άνοιξε ένα δυνατό κεφάλαιο συνεργασίας που δεν έχει προηγούμενο και το οποίο διεισδύει σε τομείς της πολιτικής ζωής, όπου υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν σημεία επαφής».
O πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης
Στήριξη σε αυτού του είδους τη συνεργασία παρέχει και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για τους δήμους και τις περιφέρειες έλληνας υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έχει έρθει στη Νυρεμβέργη για να λάβει μέρος στη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.«Έχουμε από κοινού διαπιστώσει ότι η συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές. Ιδιαίτερα μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειριών, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τη συνεννόηση ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες μέσα από την επικοινωνία. Ευκαιρίες υπάρχουν και για τις δυο πλευρές, Αυτές πρέπει και να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης στην Ντόιτσε Βέλε.
O πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης
Εκτός από τον κ. Μίχελάκη στη Νυρεμβέργη θα παραβρεθούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους. Από γερμανικής πλευράς θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Νυρεμβέργης Ούλριχ Μάλυ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Βόλφγκανγκ Σούστερ αλλά και εκπρόσωποι όλων των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.
Εμβάθυνση της συνεργασίας
Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ
Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων Χανς Γιόαχιμ ΦούχτελΣε μια σειρά από επιμέρους ομάδες εργασίας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στη Νυρεμβέργη οι διάφοροι τομείς της νέας μορφής ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αυτή επικεντρώνεται τόσο στο ζήτημα μιας αποτελεσματικότερης δημοτικής διοίκησης όσο και στις δυνατότητες ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας, τη βιώσιμη διαχείριση απορριμάτων και νερού, τις ευκαιρίες επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, προγράμματα διττής εκπαίδευσης αλλά και παραδείγματα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο εντεταλμένος της καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είναι βέβαιος ότι η συνάντηση της Νυρεμβέργης θα σηματοδοτήσει ένα νέο ποιοτικό άλμα για την ελληνογερμανική συνεργασία, σημειώνοντας σχετικά: «Ξεκινάμε τώρα με την δεύτερη φάση, όπου θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς στη βάση των εμπειριών που έχουμε συγκεντρώσει. Στη νέα φάση θα συμμετέχουν από την πλευρά της Γερμανίας εκτός των δήμων και οι επαρχίες, επειδή είναι είναι σε θέση να προσφέρουν ευρύτερες υπηρεσίες τεχνογνωσίας. Αυτού του είδους η συνεργασία είναι πρωτοπόρα για την Ευρώπη και πιστεύω ότι πολλές από τις εμπειρίες που έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες θα επηρεάσουν τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους δήμους και τις περιφέρειες στην Ελλάδα και θα επιταχύνουν την εφαρμογή τους».
Report: Yellow Journal

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Οι μαθητές του  Λυκείου Νέας Πεντέλης παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος» πολιτική σάτυρα του Ραγκαβή, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου τους.

Ένα έργο διαχρονικό που μας επαναλαμβάνει ότι ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την εμμονή «στην επιφάνεια και το φαίνεσθαι».

Τα παιδιά  παρά το απαιτητικό  πρόγραμμα του σχολείου τους,  με κέφι, φρεσκάδα, γεμάτα ενέργεια, ερμήνευσαν τους ρόλους τους,  διασκεδάζοντας τους θεατές αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Τη παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, η Αντιδήμαρχος κ. Μπούσουλα Αντα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καβουρίδης Αντώνης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φουφρής Χρήστος και  η τοπική Σύμβουλος Μελισσίων κ. Ευαγγελίου  Εύη.

Η θεατρική παράσταση  των μαθητών  σηματοδοτεί την δική τους στάση απέναντι  στην κοινωνία, με αλήθεια και δικαιοσύνη. 

 

 

 

«ΠΕΝTΕΛΗ, Ιστορία - Θρύλοι – Μυστήρια».


Στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, το απόγευμα της Κυριακής  20 Οκτωβρίου 2013, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ζήση «Πεντέλη, Ιστορία - Θρύλοι – Μυστήρια»  εκδόσεις «Άλλωστε»

Μία ιδιαίτερη μελέτη, με 280 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και 10 έγχρωμες, που εκτείνεται από τις ιστορικές καταγραφές και τους μύθους, μέχρι τα σύγχρονα μυστήρια του θρυλικού Πεντελικού  όρους της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης στο χαιρετισμό του, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που νέοι μελετητές ασχολούνται με την Πεντέλη και την ιστορία της. Επεσήμανε ότι το Πεντελικό βουνό, χάρισε στην Ανθρωπότητα  το σύμβολο της Δημοκρατίας τον Παρθενώνα και ανέδειξε  την Θρησκευτική και την Περιβαλλοντική  διάσταση του βουνού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο τοπικός Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Λευτέρης.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Press Conferance Tsirigoti Gianni in Star Channel-Yellow Journal in his office 20.10.2013


Russia National anthem Russian


National Anthem Greece -


Deutschlandlied-Anthem of Germany


Στην τελική ευθεία η προετοιμασίες για την έκθεση Αυτοκινήτου


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της έκθεσης Αυτοκινήτου ‘‘Athens Motor Show 2013’’ που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (Αίθουσα Ξιφασκίας, επί της παραλιακής λεωφόρου) από 2 έως 10 Νοεμβρίου 2013.

 

Στην έκθεση έχουν οριστικοποιήσει την συμμετοχή του οι ακόλουθες εταιρείες που θα παρουσιάσουν ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Συμμετοχές (By stand no.) VOLVO, NISSAN, CΙTROEN, LANCIA-JEEP, VOLKSWAGEN, RENAULT-DACIA, AUDI, HYUNDAI-KIA, SEAT, BMW-MINI, SUZUKI (ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ), SKODA, CHEVROLET

 

Οι ώρες λειτουργιάς της έκθεσης είναι:

 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 21:00

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου θα είναι η Press-Trade Day και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στις 19:00.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 5 ευρώ, Φοιτητές, Μαθητές, Άνεργοι: 3 ευρώ (Με επίδειξη φοιτητικής-μαθητικής ταυτότητας, κάρτα ανεργίας), Συνοδευόμενα παιδιά κάτω των 12 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 210.6800600 ή expa@expa.gr

 

Official website: www.athensmotorshow.gr

 

 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Nέο νόμισμα Globo και νέα τάξη πραγμάτων


ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013


Ο Τέως στην Πορταριά...

Έλληνας ηθοποιός μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Πρόκειται για τον αγαπημένο έλληνα κωμικό Θωμά Παλιούρα που για περισσότερο από 25 χρόνια συμμετέχει σε επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές...

Ο Θωμάς Παλιούρας κέρδισε μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες, γιατί έπαιζε επί 11 συνεχόμενα χρόνια τον ίδιο ρόλο και στην ίδια παράσταση και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο μακροβιότερος Έλληνας ηθοποιός που έχει παίξει στην ίδια θεατρική παράσταση!
Και ποιος δεν παρακολούθησε το «Σεσουάρ για δολοφόνους» που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς η πιο επιτυχημένη παράσταση όλων των εποχών στη χώρα μας, καθώς κατάφερε για 13 χρόνια να είναι καθημερινά, Sold Out.  
Η συγκεκριμένη παράσταση έχει μπει επίσης στα Ρεκόρ Γκίνες ως η «Μακροβιότερη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα».
Φέτος ο Θωμάς Παλιούρας συμμετέχει στην παράσταση «Ψύλλοι στα Αυτιά» του Ζορζ Φεϊντό σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο απ ότι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/10/blog-post_4546.html#sthash.nkzJLGno.dpuf