INFORMATIONS HERE TO WATCH

Η Δεύτερη σε Κυκλοφορία Εφημερίδα των Ελλήνων του Βερολίνου: http://www.berlin-athen.eu/
BIOGRAFIKO: http://www.biografikotsirigotis.blogspot.com
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-LIQUIDATOR ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG: http://televisiontsirigotis.blogspot.gr/
ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ TO BLOG ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
http://kosmostsirigotis.blogspot.gr/
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/fotostsirigotis
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-LIQUIDATOR ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ YELLOW JOURNAL ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΔΩ:
http://tsirigotis333.wix.com/tsirigotisgiannis
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ DNA! KAI ΣΤΟ ΗΧΩΡ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...!!! ΕΚΠΟΜΠΗ: "Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ:ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΝΟΙ ΕΛ ΣΕΙΡΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ!http://tsirigotis333.wix.com/anchientgreekshow
ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ: http://rtltsirigoits.blogspot.gr/

ΔΕΚΑΩΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΗΕ ΥΕLLOW JOURNAL" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΛΑΠΕΤΟ ΣΑΣ ΛΑΕ ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΟΛΑ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΟΝ ΕΠΩΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015! ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΝΟ1. ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΠΟΜΠΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕΤΑΙ!.... ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ"!.... ΘΑ ΞΕΣΚΗΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ!....
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ YOUTUBESITE (GIANNIS TSIRIGOTIS CHANNEL) EΔΩ:
ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!.....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, ΔΑΙΜΩΝΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΣΩΝΟΙ, ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΩΝ ΤΑΡΤΑΡΩΝ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΙ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΤΣΕX ΣΚΥΛΟΙ KAI ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣ! ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΗΣΗ! Η ΕΚΠΟΜΠΗ " Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΗΔΗ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΥ!....
O ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (DEUTSCHER FACHJOURNALISTEN VERBAND BERLIN -DFJV-) ME THN EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ: WWW.DFJV.DE

(1508.2015) 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΜΕΡΑ (ΘΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΒΗΝΕΙ! ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ 666 ΚΙ ΤΣΙΧΑΝΤ ΠΑΝΤΟΥ! ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΚΕ. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΕΒΡΙΑΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΣΒΟΛΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΣΩΝΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ΨΕΥΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΡΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ1 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣ 15.08.2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΔΩ:
ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ο ΜΑΓΔΕΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "THE YELLOW JOURNAL": ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:
THE HERMES IN VESTMENTS CORPORATION (CONCERN) AT THE AGE OF THE YEAR 2023 AND AFTER THE WW3 IN KONSTANTINOPLE:

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ζωή μας με τη δραχμή…

Η δημοσιοποίηση της ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για τον αντικατοπτρισμό του μέλλοντός μας, σε μια δυνητική επιστροφή της Ελλάδας στο καθεστώς της δραχμής, προκάλεσε φυσικά ψυχολογικό σοκ σε μια κοινωνία υποψιασμένη, αν και όχι πλήρως συνειδητοποιημένη για το τι ακριβώς διακυβεύεται στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Ας προσπεράσουμε τον αδιόρθωτο καθωσπρεπισμό ορισμένων, ακόμη και στα ΜΜΕ, που έσπευσαν να κατηγορήσουν την Εθνική Τράπεζα για σκοπιμότητα, αναφορικά με τη χρονική συγκυρία δημοσιοποίησης της έκθεσης, σφυρίζοντας την ίδια στιγμή αδιάφορα για τα συμπεράσματα που η έκθεση αυτή καταγράφει.
Και ας σταθούμε στις παράπλευρες παρενέργειες της “Ελλάδας της δραχμής”. Της δυσοίωνης καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από αριθμούς, όσο εντυπωσιακοί κι αν είναι στην ανάγνωσή τους. Εντυπωσιακοί μέσα στην απόγνωση που τους συνοδεύει, φυσικά.
Επιστρέφοντας στη δραχμή, η Ελλάδα θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τον πολιτισμένο κόσμο. Θα είναι η πρώτη χώρα που κάνει ένα τόσο σημαντικό, εθνικό πισωγύρισμα. Και ούτε καν στη δραχμή που προϋπήρχε του ευρώ. Αλλά σε ένα νόμισμα υποτιμημένο και παντελώς απαξιωμένο.
Η Ελλάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές για να δανειστεί. Και λόγω της υποχρεωτικής εξόδου της από την ευρωζώνη, θα αποθαρρύνει κάθε ξένο επενδυτή που θεωρητικά θα μπορούσε να πειστεί να επενδύσει στη χώρα. Η δε επιστροφή μας στις αγορές, θα φαντάζει εξαιρετικά μακρινή, αν όχι άπιαστη πραγματικότητα.
Στο εσωτερικό της χώρας, θα υπάρξει μια πρωτοφανής υποχώρηση, διολίσθηση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών λόγω του πληθωρισμού, θα καταστήσει προβληματική, αν όχι δυσχερή, την απόπειρα κάθε οικογένειας να σταθεί στα πόδια της.
Η απώλεια εισοδήματος, καταθέσεων και ακίνητης περιουσίας, θα έχει προφανείς επιπτώσεις και στην ψυχολογία των Ελλήνων. Μια εξέλιξη που, σε συνδυασμό με την εκτόξευση της ανεργίας, θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα εθνικής μελαγχολίας. Θα υπονομεύσει δηλαδή κάθε προσπάθεια να επιστρέψει η Ελλάδα στον… πολιτισμό.
Καλό θα ήταν να αρχίσουμε να αντικρίζουμε κατάματα μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα. Γιατί μονάχα έτσι υπάρχουν αντικειμενικές πιθανότητες να την αποτρέψουμε από το να εξελιχθεί σε… ζώσα εθνική πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

EUROBONDS

Θα θέλατε να γίνετε συνεταίροι με μια παρέα ατόμων εθισμένων στα χρέη, που δεν έχουν καμιά διάθεση να μειώσουν τις άγριες σπατάλες τους;

Σίγουρα όχι.

Αυτό είναι όμως κάτι, που όλοι ζητούν από την Γερμανία να κάνει.

Όλο και περισσότερο, τα ευρωομόλογα αρχίζουν να θεωρούνται ως η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση του ευρώ.

Τα ευρωομόλογα θα αντιπροσωπεύουν χρέος που εκδίδουν από κοινού και οι 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης. Έτσι, όλες θα απολαμβάνουν την ίδια πιστωτική αξιολόγηση με την Γερμανία, με αποτέλεσμα να πέσουν κατακόρυφα τα κόστη δανεισμού χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, κ.ά.

Θα αυξηθούν όμως τα αντίστοιχα κόστη της Γερμανίας. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί, πως η Γερμανία θα πρέπει να πληρώνει €50 δισ επιπλέον ανά έτος. Για αυτό και το Βερολίνο δεν πετάει απ τη χαρά του με την πρόταση για ευρωομόλογα.

Επιμένει όμως ο νέος Γάλλος πρόεδρος, με την στήριξη μάλιστα του ΔΝΤ, και της Ιταλίας.

Στο τέλος, η Γερμανία μπορεί να ενδώσει και το ευρώ να σωθεί. Αν όχι, τότε τα ευρωομόλογα μπορεί να αποτελέσουν την αιτία διάλυσης της ευρωζώνης.

Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίζουμε τους Γερμανούς ως τους κακούς της υπόθεσης, αλλά ας μπούμε για λίγο στη θέση τους. Αν είχαμε συγγενείς που ξοδεύουν ασύστολα και που ήδη χρωστούσαν $100.000 στις πιστωτικές τους κάρτες, θα συνυπογράφαμε ένα νέο δάνειο τους ως συνεγγυητές; Μάλλον όχι.

Οι πρόσφατες εκλογές στην Γαλλία και στην Ελλάδα, απέδειξαν ότι οι δυο αυτοί λαοί απορρίπτουν την λιτότητα. Αυτό που θέλουν είναι η επιστροφή στην προηγούμενη ευημερία που είχαν, η οποία βασιζόταν στο χρέος. Δυστυχώς, η Γερμανία αρνείται να τους κάνει το χατίρι. Για αυτό και ο Ολάντ πιέζει τόσο πολύ για την έκδοση ευρωομολόγων. Θέλει όλα τα κράτη μέλη να εκμεταλλευτούν την πιστωτική αξιοπιστία του Βερολίνου και να ξαναρχίσουν να δανείζονται από δω κι από κει.

Η Γερμανία αρνείται, επειδή φοβάται πως στο τέλος η υπόλοιπη ευρωζώνη θα την συμπαρασύρει κι αυτήν στην καταστροφή. Την ίδια άρνηση προβάλλουν και οι Αυστρία, Φιλανδία, και Ολλανδία. Όπως δήλωσε η Μέρκελ: «Δεν πρέπει να ξοδεύεις πιο πολλά από όσα κερδίζεις. Αυτό το πολύ απλό, έχει οδηγήσει σε τόσες διαμάχες…». Και μάλλον έχει δίκιο.

Δεν πρέπει οι άνθρωποι να ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους. Όταν το κάνουν, το συνηθίζουν, και μόλις έρθει ο λογαριασμός, τρελαίνονται. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να κάνουν θυσίες για να μπορούν οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Έλληνες να δανείζονται με αφροσύνη. Γιατί να το θέλουν;

Εξάλλου, όπως λένε οι Γερμανοί, τα ευρωομόλογα απαγορεύονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Από την άλλη όμως, πολιτικοί όπως ο Ολάντ θεωρούν την λιτότητα αδιέξοδο, που θα ρίξει κατά πολύ το επίπεδο ζωής των Ευρωπαίων. Και σ αυτό έχουν δίκιο.

Βέβαια, όποιος ζει πέρα από τα μέσα του, και στο τέλος έρθει αντιμέτωπος με τον λογαριασμό, ξέρει πολύ καλά πως αυτή είναι μια οδυνηρή εμπειρία. Και αποτελεί ντροπή για τους Ευρωπαίους να εκλιπαρούν την Γερμανία για οικονομική βοήθεια.

Αν η Γερμανία δεν συμφωνήσει στην επιδότηση των εταίρων της, είναι πολύ πιθανό, πως η ευρωζώνη θα διαλυθεί άδοξα. Και αυτό θα κοστίσει πολλά σε πολλούς.

Το ευρώ ήταν από την αρχή μια κακή ιδέα. Μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά, ελλείψει πολιτικής και δημοσιονομικής ενοποίησης. Και εδώ που τα λέμε, ο κόσμος θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα χωρίς την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε έναν γραφειοκρατικό εφιάλτη, και καλά θα κάνει να διαλυθεί.

Προς το παρόν όμως, ο κίνδυνος είναι το ευρώ, και η Ελλάδα θα είναι μάλλον η πρώτη χώρα που θα το εγκαταλείψει.

Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός της Λ. Παπαδήμος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την απομάκρυνσή της από την ευρωζώνη.

Το ίδιο περίπου αποκαλύφτηκε και από το Reuters, που δημοσίευσε στοιχεία ότι οι επί μέρους χώρες της ευρωζώνης καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση απομάκρυνσης της Ελλάδας.

Η απομάκρυνση αυτή έχει πλέον πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Ένα πρόσφατο άρθρο του Bloomberg περιγράφει με λεπτομέρειες πως θα εξελιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, στη διάρκεια των 46 ωρών που οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα είναι κλειστές λόγω σαββατοκύριακου:

«Αν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει, θα έχει ένα παράθυρο 48 ωρών… αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν οι ηγέτες της, όταν οι χρηματαγορές είναι κλειστές, για να επιστρέψουν στο εθνικό νόμισμα. Από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, μέχρι το άνοιγμα αυτού της Ν. Ζηλανδίας την Δευτέρα, ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Σε αυτό το διήμερο, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επιβάλλουν την τάξη, την ώρα που θα σχεδιάζουν την χρεοκοπία, το νέο νόμισμα, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, την αντιμετώπιση της φυγής κεφαλαίων και τον τρόπο αποπληρωμής των λογαριασμών, την ώρα που η στρόφιγγα της βοήθειας θα έχει κλείσει οριστικά.

Το ρίσκο είναι ότι όλα αυτά αποτελούν ανυπέρβλητο άθλο για οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση αναλάβει τις τύχες μιας χώρας που τα τελευταία δυο χρόνια χρειάστηκε διπλή διάσωση, επειδή δεν μπορεί να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά της…».

Προς το παρόν κανένας δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, ενώ ο πανικός διαδίδεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλοι φοβούνται πως η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι στην δραχμή. Για αυτό και κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές, άρχισαν να προετοιμάζονται. Όπως αναφέρει το CNBC:

«Μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί (tour operators) όπως ο γερμανικός TUI, και ο βρετανικός Kuoni, απαιτούν να προστεθούν ρήτρες δραχμής στα συμβόλαιά τους με Έλληνες ξενοδόχους, σε περίπτωση που η χώρα φύγει από το ευρώ.

Οι βρετανικές εφημερίδες είναι γεμάτες από συμβουλές προς τους ταξιδιώτες, που ανησυχούν και αποφεύγουν να πάνε για διακοπές στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Ιταλία, μη τυχόν και οι χώρες αυτές εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Μεγάλες πολυεθνικές, όπως οι Vodafone Group, Reckitt Benckiser και Diageo, μαζεύουν τα μετρητά τους από τις τράπεζες καθημερινά και τα επιστρέφουν στη Βρετανία».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις του οικονομικού χάους που μας περιμένει.

Η Γαλλία πιέζει για τα ευρωομόλογα και η Γερμανία αντιστέκεται.

Σε κάποια φάση, θα πρέπει να παρθεί η τελική απόφαση.

Θα ενδώσει το Βερολίνο, ή θα επέλθει χάος, που τελικά θα διαλύσει την ΕΕ;

Ζούμε σε πολύ ενδιαφέροντες καιρούς…


 

Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης των γραφείων "Διώχνει" το ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΜπορεί οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ να πληρώνονται πλέον κανονικά, κατά την αλλαγή της ηγεσίας στο κόμμα, όπου σημειωτέον παρενέβη ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Ιπποκράτους ετοιμάζει "έξωση" αφού του χρωστούν....
πολλούς μήνες ενώ δεν ακούει κανέναν όταν του λένε πως θα τον πληρώσουν τώρα για ένα.. μήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika, εξετάζεται πλέον η επιστροφή την Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις εκλογές, αν και συνεχίζεται το... σαφάρι για εύρεση νέων γραφείων στο κέντρο της Αθήνας... όπως λέει το parapolitika.gr

Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση

Αν για την ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη μια έξοδος της χώρας μας από ευρώ και η συνεπακολουθούμενη πτώχευση έχει προκαλέσει την αναταραχή, για τις τρεις ισχυρότερες οικονομίες είναι ένα κακό όνειρο που αν πραγματοποιηθεί θα τους παρασύρει σε ατραπούς που δεν θέλουν ούτε σε θεωρητικό επίπεδο να σκέφτονται. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις εντός της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την αχίλλειο πτέρνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κρίση στους κόλπους του ευρώ όσο πάει και εξαπλώνεται. Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας,η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται μια ανάσα πριν την κατάρρευση, και η υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… την προσευχή της.

Το ντόμινο αυτό είναι που τρομάζει τις τρεις υπερδυνάμεις, καθώς οι ΗΠΑ ακόμα βρίσκονται στην «ανάρρωση» από την κρίση του 2008, οι Κινέζοι βλέπουν την οικονομία τους να επιβραδύνεται, ενώ η Ρωσία στερεύει από καύσιμα.

Ας εξετάσουμε όμως τις συνέπειες που θα επιφέρει στους ισχυρούς, ένα ενδεχόμενο... Grexit

ΗΠΑ

Η χειρότερη εκδοχή που μπορεί να σκεφτεί ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα για την κατάληξη της Ελλάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται δέκτες ενός ευρωπαϊκού οικονομικού κραχ που επηρεάζει με τον πιο άσχημο τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελλάδα λοιπόν φεύγει όπως όπως από το ευρώ. Τα spreads των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων εκτοξεύονται στα ύψη και οι δύο χώρες αποκλείονται από τις διεθνείς αγορές. Οι Ισπανοί και Ιταλοί καταθέτες αποσύρουν πανικόβλητοι τα λεφτα τους από τις τράπεζες, υπό τον φόβο μιας δικής τους εξόδου από την ευρωζώνη. Η παγκόσμια αγορά βυθίζεται, οι επενδυτές στην προσπάθεια τους να βρουν καταφύγιο στρέφονται στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό δολάριο γίνεται όλο και πιο ακριβό, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες καταρρέουν από την απουσία επενδυτών. Επικρατεί χάος.

Κανονικός εφιάλτης για τον Ομπάμα που θα δει το εμπόριο, τις οικονομικές διασυνδέσεις, την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ να αλλάζουν δραματικά. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, το σοκ των αγορών θα προκαλέσει μια ελεύθερη πτώση της αμερικανικής οικονομίας, αφού αμέσως μέσα ένα τρίμηνο από το Grexit, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα πέσει τουλάχιστον κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Αν καταρρεύσει και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, οι βίαιες ανατάραξεις που βίωσαν οι ΗΠΑ το 2008 με την Lehman Brothers, θα είναι ακόμα χειρότερες. Και μπορει οι αμερικανικές τράπεζες να είναι πιο οργανωμένες τώρα, όμως με επιτόκια κοντά στο μηδέν και με ήδη αυξημένους φόρους, οι ΗΠΑ θα έχουν λιγότερα εργαλεία στη διάθεση τους να αντιμετωπίσουν το πλήγμα στην ανάπτυξη.

Έτσι, η ύφεση θα χτυπήσει ξανά τους Αμερικανούς και οικονομόλόγοι πιστεύουν ότι θα είναι πολύ πιο επώδυνη από αυτή της διετίας 2007-2009.

ΚΙΝΑ


Ο Χου Τζιντάο είναι ψυχρός υπολογιστής και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ.

Ήταν μεγάλη η έκπληξη μας όταν στην έρευνα που προηγήθηκε για το θέμα που εξετάζουμε, βρήκαμε πως το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων είχε δημοσιεύσει αναλυτικούς πίνακες και σημεία πολιτικών πρωτοβουλιών που προτίθεται να λάβει η κινεζική κυβέρνηση στην πιθανότητα ενός Grexit.

Περισσότερο από όλα θα πληγούν οι εξαγωγές της Κίνας αλλά και οι εγχώριες νομισματικές συνθήκες. Μπορεί να μην επηρεαστεί τόσο πολύ όσο κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της διετίας 2007 - 2009, ωστόσο οι κρίση της Ευρώπης έχει ήδη αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην αγορά της Κίνας, αφού ήδη η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί.

Δεδομένης μιας ελληνικής εξόδου, εάν υποτεθεί ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα πληγεί στα μισά επίπεδα της προηγούμενης παγκόσμιας κρίσης, η ανάπτυξη της χώρας θα περιοριστεί στο 6,4%, χωρίς τα φορολογικά κίνητρα, πράγμα που σημαίνει θα βρεθεί κατά 1,7% μείον.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Τζιντάο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, και μάλιστα, η αύξηση αυτή υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αντιστοιχεί στο +18% επί του συνόλου των επενδύσεων του έτους.

Βέβαια, το κατά πόσο η εκτίμηση αυτή είναι σωστή ή όχι είναι θέμα συζητήσιμο, καθώς συνήθως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, πόσο μάλλον όταν αφορούν την Κίνα είναι λίγο πιο… «καθυσηχαστικές» σε σχέση με την πραγματικότητα…

ΡΩΣΙΑ


Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει τεράστιο πρόβλημα με τα αποθεματικά των ενεργειακών πόρων. Βλέπει ότι τα κουκιά δεν του βγαίνουν και μια Ελλάδα εκτός ευρώ θα σημάνει μια ενεργειακή κρίση άνευ προηγούμενου.

Αρχικά, η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί κατά 2,1%, η οικονομική παραγωγή θα χάσει αμέσως 1 ποσοστιαία μονάδα, ενώ το έλλειμμα της χώρας θα εκτοξευτεί και θα ανεβεί κατά 5,5%.

Και όλα αυτά, γιατί η Ρωσία εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες τροφοδοτούν τα μισά έσοδα του ετήσιου προϋπολογισμού της! Και επειδή ο μεγαλύτερος «πελάτης» της είναι η Ευρώπη, μια απώλεια της τάξης του 50% στις εξαγωγές θα σήμαινε την εξαθλίωση της χώρας.

Το μπρεντ, ο βαθμός που στηρίζει τις τιμές για το μίγμα πετρελαίου στα Ουράλια, μπορεί να πέσει κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι σε περίπτωση που το Grexit δεν επηρεάσει τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ενώ σε περίπτωση ντόμινο εντός ευρώ - που είναι και το πιο πιθανό - η τιμή θα πέσει κατω από τα 60 δολάρια…

Και η ύφεση της Ρωσίας θα φέρει την απόλυτη κοινωνική καταστροφή…

Αυτοί είναι οι Ελληνες που έχουν κληθεί φέτος στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Στη φετινή ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στον κατάλογο των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται τρία πρόσωπα από την Ελλάδα.

Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν τρεις παλιοί γνώριμοι της Λέσχης. Το ισόβιο μέλος της Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσουκάλης.

Σύμφωνα με τη zougla.gr στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Χοακίμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Ζοζεφ Ακερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς, o Χένρι Κίσινγκερ κ.ά..
Στην συνέχεια παρατίθεται η φετινή λίστα,με τις επιφυλάξεις αλλαγών καθώς οι συμμετέχοντες δεν ανακοινώνονται ποτέ εκ των προτέρων, επισήμως.

Η λίστα των προσκεκλημένων της Λέσχης Bilderberg


Βέλγιο

Davignon, Etienne Vice President, Suez-Tractebel
Huyghebaert, Jan President Board of Directors, KBC Group

Ολλανδία

Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Ex- Honorary Secretary
Hommen, Jan H.M. President, ING Group
Beatrix, queen of the Netherlands
Rinnooy Kan, Alexander H.G. President Social Economic Council (SER)

Ηνωμένες Πολιτείες

Altman, Roger C. President, Evercore Partners Inc.
Arrison, Sonia Author & policy analyst
Collins, Timothy C. Senior Managing Director & CEO, Ripplewood Holdings, LLC
Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
Gates, William H. (Bill Gates) Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation & President, Microsoft Corporation
Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs
Graham, Donald E. President & CEO, The Washington Post Company
Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
Johnson, James A. Vice President, Perseus, LLC
Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
Kissinger, Henry A. President, Kissinger Associates, Inc
Kleinfeld, Klaus President & CEO, Alcoa
Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc
Leer, Eric S. President & Director, Broad Institute of Harvard & MIT
Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
Mundie, Craig J. Chief Research & Strategy Officer, Microsoft Corporation
Naím, Moisés, Editor-in-Chief, Foreign Policy
Orszag, Peter R. Director, Office of Management & Budget
Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
Pearl, Frank H. President & CEO, Perseus, LLC
Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
Rose, Charlie Producer, Rose Communications
Rubin, Robert E., Co-President, Council on Foreign Relations; Ex- Secretary of Treasury
Schmidt, Eric CEO & President Google
Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
Summers, Lawrence H., Director, National Economic Council
Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
Volcker, Paul A. President, Economic Recovery Advisory Board

Μεγάλη Βρετανία

Agius, Marcus President, Barclays Bank PLC
Kerr, John Member, House of Lords; Deputy President, Royal Dutch Shell plc.
Micklethwait, John, Editor-in-Chief, The Economist
Oldham, John National Clinical Lead for Quality & Productivity
Taylor, J. Martin President, Syngenta International AG

Ισπανία

Alierta, César President & CEO, Telefónica
Botín, Ana P. Executive President, Banesto
Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
Cisneros, Gustavo A. President/CEO, Cisneros Group of Companies
Entrecanales, José M. President, Acciona
León Gross, Bernardino Secretary General, Office do Primeiro Ministro
Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
Polanco, President, Grupo PRISA
Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Presidente Grupo Santeer
Queen of Spain

Γερμανία

Ackermann, Josef President Management Board and Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
Löscher, Peter President Board of Management, Siemens AG
Scholz, Olaf Vice President, SPD

Ευρωπαϊκή Ενωση

Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
Moyo, Dambisa F. Economist e Author
Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
Solana Madariaga, Javier Ex- Secretary General, Council of European Union
Stigson, Björn Presidente, World Business Council for Sustainable Development
Tumpel-Gugerell, Gertrude Member Executive Board, European Central Bank

Σουηδία

Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
Renström, Lars President & CEO, Alfa Laval

Πορτογαλία

Balsemão, Francisco Pinto President & CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; former prime minster
Rangel, Paulo Member, European Parliament
Teixeira dos Santos, Former Minister of State & Finance

Ιταλία

Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
Conti, Fulvio CEO & General Manager, Enel SpA
Elkann, John President, Fiat S.p.A.
Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
Padoa-Schioppa, Tommaso Ex- Minister of Finance; President of Notre Europe
Rocca, Gianfelice President, Techint
Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.

Φινλανδία

Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
Katainen, Jyrki Minister of Finance
Ollila, Jorma President, Royal Dutch Shell plc
Wahlroos, Björn President, Sampo plc

Νορβηγία

Bretzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
Magnus, Birger President, Storebre ASA
Myklebust, Egil Ex- President Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

Αυστρία

Bronner, Oscar Publisher e Editor, Der Steard
Fischer, Heinz Federal President
Scholten, Rudolf Member Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

Γαλλία

Castries, Henri, President Management Board & CEO, AXA
Lauvergeon, Anne President Executive Board, AREVA
Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group

Καναδάς

Clark, W. Edmund President/CEO, TD Bank Financial Group
Campbell, Gordon Premier of British Columbia
Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
Prichard, J. Robert S. President/CEO, Metrolinx
Reisman, Heather M. Chair e CEO, Indigo Books & Music Inc.

Ελλάδα

David, George A. President Coca-Cola H.B.C. S.A.
Papaconstantinou, George Minister of Finance
Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP

Δανία

Eldrup, CEO, DONG Energy
Federspiel, Ulrik Vice Presidente Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
Nyrup Rasmussen, Ex- Prime Minister

Ιρλανδία

Gallagher, Paul Attorney General
Sutherland Peter D. President, Goldman Sachs International

Τουρκία

TGürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
Koç, Mustafa V. President, Koç Holding A.?.
Çakir, Ruben, Journalist
Özilhan, Tuncay President, Anadolu Group
Sabanci Dinçer, Suzan President, Akbank

Ελβετία

Vasella, Daniel L. President, Novartis AG
Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
Waldvogel, Francis A. President, Novartis Venture Fund

Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν και δύο δημοσιογράφοι του περιοδικού «The Economist»

Bredow, Vendeline von, Business Correspondent
Wooldridge, Adrian D., Business Correspondent.

Ποιοί Ελληνες έχουν συμμετάσχει στη Λέσχη Bilderberg, πότε και με ποια ιδιότητα

Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.
Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).
Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( 'Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί 'Εξωτερικής Πολιτικής).
Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.
Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.
Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.
Λιβανός Γεώργιος (1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.
Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.
Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.
Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.
Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.
Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).
Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.
Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( 'Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί 'Εξωτερικής Πολιτικής).
Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.

Έρευνα: Ποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή


Έρευνα: Ποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή
Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επιχειρεί να δει τι ήταν αυτό που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να ψηφίσουν μια ακραία εθνικιστική και φιλοναζιστική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με την έρευνα μια από τις βασικές παραμέτρους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι η τοποθέτηση των Ελλήνων απέναντι στους μετανάστες, η οποία χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως αρνητική. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η παρουσία τους βλάπτει την οικονομία και υποσκάπτει την πολιτισμική ζωή και ταυτότητα της χώρας.

Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα (περιλαμβάνονται οι συνοικίες Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Σεπόλια ως Πατήσια στο πρώτο, ενώ Πατήσια και Κυψέλη ανήκουν στο δεύτερο) και το 53% των κατοίκων των υπολοίπων διαμερισμάτων απαντούν ότι θεωρούν πως είναι αρνητική, ενώ το 33% στο 4ο και στο 6ο και το 36% στα υπόλοιπα απαντούν ότι είναι ουδέτερη και το 8% και το 11% αντιστοίχως θεωρούν ότι είναι θετική.

Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι οι μετανάστες υποσκάπτουν ή εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της χώρας το 61% των ερωτωμένων στο κέντρο της Αθήνας απαντά ότι την υποσκάπτουν, το 31% έχει ουδέτερη θέση και το 8% πιστεύει ότι την εμπλουτίζουν. Τα ποσοστά για τους κατοίκους των υπολοίπων περιοχών της Αθήνας είναι 52%, 32% και 16% αντιστοίχως.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως δεν είναι μόνο αρνητικοί απέναντι στους μετανάστες οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αρνητικοί όπου υπάρχει έντονη μεταναστευτική παρουσία αλλά και οι κάτοικοι στα υπόλοιπα διαμερίσματα της πόλης.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο στους κατοίκους σε όλη την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Περίπου δύο στους τρεις δηλώνουν ότι "θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να διασχίσω μετά τα μεσάνυχτα το κοντινό μου πάρκο" και το 1/3 του δείγματος δηλώνει ότι "θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να μείνω στη διάρκεια του Αυγούστου μόνος στο διαμέρισμά μου για μερικές ημέρες".

Το προφίλ αυτών που ψήφισαν Χρυσή Αυγή

"Ως το 2011 οι Αθηναίοι που έρχονταν σε επαφή με τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων ή από το φιλικό τους περιβάλλον ήταν περισσότεροι στο 4ο και στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα (προφανώς λόγω της παρουσίας της στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη)", αναφέρει το δημοσίευμα ενώ αναφέρει πως "το 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση στο ποσοστό όσων αναζητούν πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή στο Διαδίκτυο (αύξηση περίπου 80%) και στο ποσοστό όσων ενημερώνονται για τη δράση της από τρίτους (αύξηση περίπου 25%).

Η αύξηση είναι υψηλότερη στα λοιπά διαμερίσματα παρά στο 4ο και στο 6ο, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τη ΧΑ ως εκλογική επιλογή εντός του 2012, αλλά και στην ομογενοποίηση όσων ενδιαφέρονται για την οργάνωση. Το 2011 οι κάτοικοι του 4ου και του 6ου διαμερίσματος ήταν πιο θετικοί έναντι της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, το 2012 στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 4%, ίσως εξαιτίας της κοντινής επαφής με τις δράσεις της οργάνωσης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές έχει αυξηθεί στο 3%".

Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη:

*ανάμεσα στους άνδρες,
*στις ηλικίες 35-44,
*στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και
*στους ανέργους και στους εμπόρους.


Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες, οι ψηφοφόροι του γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το γεγονός στη μαζική εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, οι οποίοι και δεν μοιράζονται τις παραδοσιακά ανεκτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Γενικότερα, εμφανίζεται μετατόπιση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων σε περισσότερο αντιμεταναστευτικές θέσεις. Στην κλίμακα από το 1 ως το 10 και αναφορικά με την επίδραση που έχουν οι μετανάστες στην οικονομία (0 = αρνητική, 10 = θετική) οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ σημειώνουν σε μέσον όρο 3,4, της ΝΔ 2,2, του ΚΚΕ 3,4, του ΛΑΟΣ 1,4, του ΣΥΡΙΖΑ 3,8, των Οικολόγων 2,9, των Ανεξάρτητων Ελλήνων 1,8, της Χρυσής Αυγής 1,5, της ΔΗΜΑΡ 3,9 και της Δράσης 4,7.

Σημειώνεται ότι τα συμπεράσματα βασίζονται στη σύγκριση μεταξύ των στοιχείων δύο διαφορετικών ερευνών που έγιναν το 2011 και το 2012.

Ο Τσίπρας στη Ρωσία


tsipras2Όλος ο κόσμος κυνηγάει μία δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Και εκείνος φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να δώσει συνέντευξη όπου του ζητηθεί. Μέχρι και η Ρωσία πρόβαλε συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για "σφίξιμο του ζωναριού". Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη.
Παραλλήλως θα κάνουμε διάλογο στην πανευρωπαϊκή σκηνή, θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε».

Έρχονται τα ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα

Δύο ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα θα εγκατασταθούν στην Κρήτη. Μέχρι τις 8 Ιουνίου θα βρίσκονται στο νησί και είναι ελικόπτερα που νοικιάζουμε κάθε χρόνο από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο ρωσικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου Mi-8. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Ηράκλειου για την ανατολική Κρήτη και ένα στο αεροδρόμιο Χανίων για την δυτική Κρήτη.

Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου, χωρίς ευτυχώς, μέχρι στιγμής, να έχουν σημειωθεί μεγάλες πυρκαγιές.

π.Τ.Σεβκούνωφ σύμβουλος Β.Πούτιν: "Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα..."



"Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα, όπως έκανε πάντα". Με αυτή την φράση ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας ο αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ, απαντά σε σχετικό ερώτημα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.
Επίσης πλέκει το....
εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και φαίνεται ότι οι αντίθετες θέσεις μεταξύ Μόσχας και Αρχιεπισκοπής λόγω της στήριξης της τελευταίας επί Ιερώνυμου στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς και ο Ιερώνυμος έχει κάνει μεγάλη στροφή υπέρ του Πατριαρχείου της Μόσχας. Και είναι πραγματικά συγκινητικό το ενώ τονίζει την ρωσική βοήθεια προς τους ομόδοξους Έλληνες, τονίζει ότι "Και αυτή την παράδοση της φιλανθρωπίας εσείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι μας τη μάθατε".

Και βέβαια τονίζει την σημασία του Αγίου Όρους στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ας δούμε ολόκληρη της συνέντευξη του π.Τύχωνα Σεβκούνωφ στο defencenet.gr:

-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση της στη μεταπολεμική περίοδο. Πώς θα μπορούσε να συμπαρασταθεί η Ρωσία στην ομόδοξη Ελλάδα;

"Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του ρωσικού σχεδίου, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα. Όπως έκανε πάντα..."

-Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος είχε την πρωτοβουλία να διενεργήσει έρανο στις ενορίες της μεγάλης χώρας σας για την ενίσχυση των δεινοπαθούντων από την οικονομική κρίση Ελλήνων. Πώς ανταποκρίθηκαν οι πιστοί στην έκκληση αυτή;

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσική Εκκλησία συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για ομοδόξους χριστιανούς που υποφέρουν. Πράγματι, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος απεθύνθηκε στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και συγκεντρώθηκαν χρήματα από το υστέρημα του Ρωσικού λαού. Στο παρελθόν είχαμε κάνει αντίστοιχους εράνους για τους Σέρβους του Κοσόβου και τους χριστιανούς της Τσετσενίας. Είναι φυσιολογικό να προσφέρουμε στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Αυτό το κάναμε και όταν η Ρωσική Εκκλησία δεν είχε τη δύναμη που έχει σήμερα. Αλλά και αυτή την παράδοση της φιλανθρωπίας εσείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι μας τη μάθατε"!.

-Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται τη Ρωσία και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την επίσκεψη αυτή;

"Προσωπικά, αξιώθηκα να συλλειτουργήσω στην πρώτη θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο. Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε από τη βαθειά πνευματικότητα, που απέπνεε στη διάρκεια της λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας. Ξέρετε, στη Ρωσία αγαπάμε πολύ τους Ελληνες. Και σεβόμαστε ιδιαίτερα τους κληρικούς της, από τους οποίους πήραμε εμείς την Ορθοδοξία εδώ και χίλια χρόνια".

-Το Άγιον Όρος αποτελεί μοναδικό φάρο για την Ορθοδοξία και πόλο έλξεως για τον κόσμο γενικότερα. Ποιος είναι ο ρόλος του ρωσικού μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθωνική Πολιτεία;

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αδελφοί μας Ρώσοι βρίσκονται στο Άγιον Όρος και προσεύχονται για μας και την πατρίδα μας Ρωσία. Στο Άγιον Όρος αναδείχθηκε άγιος ένα πρόσωπο που αγαπάνε ιδιαίτερα οι Ρώσοι: ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης. Ένας άγιος που κοσμεί την ελληνική και τη ρωσική ορθόδοξη παράδοση".

-Η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενός της π. Εφραίμ βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια σε δοκιμασία. Ποια είναι η προσωπική σας εκτίμηση για το θέμα αυτό;

"Στη Ρωσία ποτέ δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες της νομικής διαδικασίας, γιατί απλά γνωρίζουμε καλά και αγαπάμε τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπεδινό. Άλλωστε, είναι πολλοί οι Ρώσοι που είχαν και έχουν προσωπική επαφή και γνωριμία μαζί του. Όλοι συμπόνεσαν τον Γέροντα Εφραίμ για τα όσα πέρασε, αλλά επίσης χάρηκαν γι΄ αυτό, επειδή αξιώθηκε να πάθει αυτές τις δοκιμασίες και να παραμείνει το ίδιο καλός και ειλικρινής άνθρωπος"..

-Οι διορθόδοξες σχέσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια έντονες διακυμάνσεις. Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας;

"Αυτά τα προβληματα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Όπως και το 99,99% των Ορθοδόξων Ρώσων".

-Είστε ένας βραβευμένος δημιουργός ντοκυμαντέρ για τη Ρωσική Ορθοδοξία και το Βυζάντιο, αλλά και ένας διακεκριμένος συγγραφέας. Πώς βλέπετε τη συμπόρευση Ορθοδοξίας και Πολιτισμού;

"Ο πολιτισμός μπορεί να είναι διαφορετικός από την Ορθοδοξία και μπορεί να είναι αντιθρησκευτικός. Αλλά ο αληθινός πολιτισμός πάντα αναζητά το Θεό. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να εξηγεί το Θεό, σε αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη. Αλλά ο αληθινός πολιτισμός μπορεί να οδηγήσει στο κατώφλι της Εκκλησίας".

Που “ανήκει” (τελικά) η Ελλάδα;

Εκείνες οι στιγμές κι αν φαντάζουν τόσο μακρινές… Σαν σήμερα, στις 28 Μαϊου του 1979, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής διέβαινε καταχειροκροτούμενος το Περιστύλιο του Ζαππείου. Για να φτάσει μπροστά στο τραπέζι στο οποίο υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον, σε ένα καλύτερο μέλλον, για μια χώρα που δεν… πολυήθελε να ξεφύγει από τη νοοτροπία των Βαλκανίων. Και μάλλον, δεν τα κατάφερε ποτέ.
Η Ιστορία έχει καταγράψει δυο αντικρουόμενες ρήσεις. «Ανήκουμε στη Δύση», είχε πει ο Καραμανλής. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», είχε… απαντήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Φυσικά, ο Καραμανλής εννοούσε ότι, μια Ελλάδα που ανήκε στους Έλληνες, έπρεπε να βρίσκεται πιο κοντά στον δυτικό τρόπο ζωής, σε μια περίοδο κατά την οποία το Τείχος δεν είχε ακόμη γκρεμιστεί, και ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ζωντανός και… ζωηρός.
Περισσότερο ενδιαφέρον είχε αυτό που εννοούσε ο Ανδρέας: Ότι η Ελλάδα ανήκει στην… παθογένεια της νοοτροπίας των Ελλήνων. Που, μέχρι και σήμερα, παραμένουμε βαθιά Βαλκάνιοι. Αδυνατώντας να ξεφύγουμε από συμπλέγματα και ανεπαρκείς προσεγγίσεις της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.
Αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στα όρια της χρεοκοπίας. Στις εκλογές που έρχονται, έχουμε τη δυνατότητα να μην επιτρέψουμε στο «νέο ΠΑΣΟΚ», δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ, να μας αλλάξει… ακόμη και το εθνικό νόμισμα.

Kίνηση Αβραμόπουλου ΜΑΤ κατά Τσίπρα!

Με μια ξαφνική κίνηση ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξή του ένα «κλικ» πιο μπροστά από τις ως τώρα θέσεις όχι μόνο της Ν.Δ. αλλά και των άλλων κομμάτων.
Με μια πρόταση-«βόμβα», που έχει αντιμνημονιακό άρωμα και αιφνιδίασε τη Συγγρού, πρότεινε το πάγωμα των μέτρων λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αφού βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση και απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες για να αποκρυσταλλωθεί τι πρέπει να γίνει, νομίζω, δεν θα ενοχλούσε την Ευρώπη να προχωρήσουμε σε ένα πάγωμα των αποφάσεων του Ιουλίου».
Σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις στελεχών των άλλων κομμάτων, που παρακολουθούν τις ζυμώσεις οι οποίες γίνονται αυτήν την περίοδο στην Κεντροδεξιά, η κίνηση του κ. Αβραμόπουλου δεν αποσυνδέεται από την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. και τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπενθύμισαν την απουσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. από τη... σεμνή τελετή ανακοίνωσης της επιστροφής της κυρίας Μπακογιάννη που έγινε στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».
Ο ίδιος βέβαια διπλωματικά δήλωσε ότι «το άνοιγμα προς πρόσωπα και ομάδες ήταν θετικό, χάρηκα που είδα ότι άνοιξαν πόρτες». Η θέση αυτή του κ. Αβραμόπουλου για πάγωμα μέτρων, που λειτουργεί ως ρεαλιστική και διεκδικητική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αποτελεί ένα άνοιγμα σε πολίτες που ζητούν να μην υλοποιηθεί ο κύκλος των περικοπών και επέλεγαν να ψηφίσουν άλλα, πλην Ν.Δ. κόμματα. Ορισμένοι εκτιμούσαν πάντως ότι αποτελεί και ένα «μήνυμα» προς την ηγεσία της Ν.Δ. για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ως τις εκλογές προκειμένου να «εξουδετερώσει» την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα.
Μεταξύ των μέτρων που προβλεπόταν να ληφθούν ήταν οι περικοπές σε μισθούς, οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μείωση κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες κ.ά. Οπως τόνισε στην ίδια συνέντευξη (ΣΚΑΪ) ο κ. Αβραμόπουλος, «οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η διάχυση της κρίσης να απειλήσει την Ευρώπη». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική συμφωνία με την Ευρώπη και ξεκαθάρισε ότι «το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς... Κάποιοι που το λένε έξω έχουν τους λόγους τους...
Η ευθύνη για το εάν θα βγούμε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς». Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι με τη σύγχυση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αριστερά μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Από την πλευρά της Συγγρού εκείνο που τόνιζαν με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου ήταν ότι, όπως διαμορφώνονται οι πολιτικές εξελίξεις και με το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 17 Ιουνίου, δεν υπάρχει ο επαρκής χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί. Αρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και κυρίως να υπάρξει παράταση από ένα έως δύο χρόνια της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Άκης, οι Ρώσοι και οι δολοφονίες



kataskopoiΣε χολιγουντιανή ταινία δράσης εξελίσσεται η υπόθεση των μιζών που κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1. Εκατομμύρια ευρώ, Ρώσοι πολιτικοί και δύο δολοφονίες ατόμων που ακολουθούσαν τα ίχνη των χρημάτων.

Τα επιλήψιμα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αξίας 73 εκατ. δολαρίων, κίνησαν την περιέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και ζήτησε από Ρώσους αξιωματούχους να εντοπίσουν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων. Λίγο μετά, ο επικεφαλής της έρευνας, δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.

Λίγο καιρό μετά, ο κ. Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, αναζήτησε τα χρήματα για να διαπιστώσει έκπληκτος, ότι η Drumilan (η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.

Αμέσως ενημέρωσε τον νέο διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ ζητώντας εξηγήσεις. Ο Κλίμοφ προσωπικός φίλος του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, διαπίστωσε αρχικά ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Πούτιν ζητά από τον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων.

Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι καταφθάνουν στο Πεντάγωνο και επί 4 ημέρες συσκέπτονται με τον κ. Τραυλό και Έλληνες αξιωματικούς. Έναν μήνα αργότερα ο κ. Τραυλός αποφασίζει να ανταποδώσει την επίσκεψη και στις 6 Ιουνίου αναμένει τον Ρώσο συνομιλητή του έπειτα από ραντεβού που έχουν δώσει στην Κόκκινη Πλατεία. Ωστόσο, ο Έλληνας αξιωματούχος περιμένει μάταια, καθώς αρκετή ώρα μετά το προκαθορισμένο ραντεβού τον πλησιάζουν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και τον ενημερώνουν ότι ο Κλίμοφ δολοφονήθηκε και του ζητούν να λάβει μέτρα προστασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα δολοφονείται και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δολοφόνοι του Κλίμοφ προσπάθησαν να του πάρουν τον χαρτοφύλακα που περιείχε έγγραφα για τα ελληνικά αντισταθμιστικά. Πάντως, οι ρωσικές Αρχές απέδωσαν τις δολοφονίες στο πλαίσιο του «εμφυλίου» για τον έλεγχο των πετρελαίων.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ηδού η κατάλυξης του κόμματος της κωλοτούμπας

Βερολίνο: Σενάριο πιθανού πραξικοπήματος ! ! !

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ¨ german-foreign-policy¨

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΌ ΣΗΜΕΊΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΚΤΗ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΉ :

Το "G.F.P" (german-foreign-policy , Informationen zur Deutschen Außenpolitik ) είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών προοδευτικών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών αποτελεί ένα ¨Παρατηρητήριο – Συστηματικής Παρακολούθησης των διαχρονικών αποικιοκρατικών – ιμπεριαλιστικών στόχων της....
Εξωτερικής Πολιτικής της Γερμανίας από το 1870 ( 2ο Ράιχ ) μέχρι σήμερα¨.

Ιδιαίτερα επικεντρώνεται στην διαχρονική Γερμανική Πολιτική για τις Μειονότητες στην Ευρώπη ( Deutsche Volkstumspolitik ) , αποκαλύπτοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ με στόχο την εξυπηρέτηση των οικονομικών – κατακτητικών στόχων της άρχουσας οικονομικής τάξης της Γερμανίας ( πρώην φεουδάρχες – Γιούνγκερ , χρηματιστές – τραπεζίτες και βιομήχανοι ).
Από την πρώτη στιγμή το "G.F.P." κατήγγειλε την αποικιοκρατική πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την δρομολογούμενη οικονομική κρίση που ¨ξέσπασε ξαφνικά¨ το 2009.

Πέρα από το ιδεολογικό τους πλαίσιο ( θα μπορούσε να τους κατατάξουμε στην ¨Γερμανική Αντιιμπεριαλιστική Αριστερά ¨) , οι τοποθετήσεις τους έχουν επιστημονικό χαρακτήρα και είναι – πέρα από τις συνήθεις συνθηματολογίες που συναντάμε αλλού – πάντα επαρκώς τεκμηριωμένες.
Το δε ¨Αρχείο¨ τους αποτελεί μια ¨Κιβωτό¨ γνώσεων που συνθλίβει τις ονειρώξεις των ψεύτο-¨Ευρωπαϊστών ¨ και των φίλων του ιδιόμορφου ¨Κρατικού Καπιταλισμού της Γερμανίας¨ , ο οποίος -εκτός - Γερμανίας προωθεί τον νεοφιλελεύθερο ¨φονταμελιστικό καπιταλισμό¨ και την διάλυση των μικρών - περιφερειακών της Γερμανίας - κρατών υπέρ μιας Αυτοκρατορίας που την ονομάζει ¨Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση¨ και ¨Ομοσπονδιακή Εμβάθυνση¨ σε Υπερκράτος , όπως πρόσφατα ζήτησε , πέρα των γνωστών κ.κ. Φίσερ , Σρέντερ και χθες ο πρόεδρος της Ε.Κ. Τράπεζας Jörg Asmussen , και ο κ. Σόϊμπλε , κατά την παραλαβή του βραβείου που φέρει το όνομα του μεγάλου Ευρωπαίου Οραματιστή και Σφαγέα ¨Καρλομάγνου¨ στο Άαχεν.

Σε αντίθεση μάλιστα με κάτι Έλληνες προοδευτικούς ¨Φιλέλληνες¨ , το ¨G.F.P¨ έχει τονίσει στην αρθρογραφία-αναλύσεις του στο παρελθόν πως ο Γερμανικός ρατσισμός απέναντι στην Ελλάδα εγκαινιάσθηκε με το θεώρημα του ¨Φάλμεράϋερ¨ , το οποίο εξυπηρετούσε τους ιμπεριαλιστικούς στόχους της Γερμανίας στα Βαλκάνια.

Διευκρίνιση : Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και της ¨ειδικής επικαιρότητας¨ θέσαμε το ¨2ο μέρος του άρθρου που μιλά για τα μαύρα – Γερμανικά - σενάρια¨ σαν εισαγωγή στην παρούσα δημοσίευση και το ¨1ο¨ μέρος της αρχικής δημοσίευσης , η οποία μιλά για τις ¨γενικές πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την οικονομική κρίση , το ευρώ , τον ρόλο της Γερμανίας και την Ελλάδα , σαν ¨2ο¨ μέρος.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vom Stellenwert der Demokratie (Deutsche Diskussion über Gewaltszenarien in Griechenland) –

Η Αξία της Δημοκρατίας , Η Γερμανία συζητά για σενάρια βίας στην Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ ( Αποκλειστικό ρεπορτάζ του "G.F.P." ) . Μπροστά στην διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη της Γερμανίας ( deutsche Eliten ) εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων , ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός Προτεκτοράτου ( Αποικιακό καθεστώς προστασίας ) , όπως επίσης την πιθανότητα ενός Στρατιωτικού Πραξικόπημα ( Putsch ) και την αποστολή Στρατιωτικών ¨Ειρηνευτικών¨ Δυνάμεων ( Schutztruppen ) σε αυτή την χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. ¨

Προτεκτοράτο/ Αποικία

Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας , εκείνες οι ηγετικές της Ελίτ οι οποίες δεν θέλουν να λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες αλλαγές από τον P. Krugman και πολλούς άλλους ( εκτός Γερμανίας ) ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων , προχωρά ακάθεκτη στην συζήτηση και εξέταση ¨εναλλακτικών σεναρίων βίας¨ για τη λύση του ελληνικού προβλήματος. ( 7 , βλέπε σχετικό άρθρο στο αρχείο δημοσιευμάτων του "G.F.P." : ¨Η Γερμανική Ένωση Μεταφοράς Πόρων¨ , δηλαδή η ¨Ε.Ε" , Die deutsche Transferunion, Berlins europäische Rezession, Verelendung made in Germany und Tarnen und täuschen).

Στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού ¨Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας¨ του Αμβούργου , Thomas Straubhaar , δημοσίευσε άρθρο σε μια εφημερίδα με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Κηδεμονίας ( Προτεκτοράτου ) και μάλιστα αυτό να γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ( 8 , ¨Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨, Thomas Straubhaar: "Wir brauchen ein Protektorat"; www.tagesspiegel.de 06.05.2012.

Σύμφωνα με αυτές τις δυνάμεις η Ελλάδα σαν χώρα είναι ένα ¨αποτυχημένο-ανίκανο κράτος¨ ( σημείωση συντάκτη μεταφραστή : "failed state" , , τ΄ οποίο ¨δεν είναι σε θέση να κάνει από μόνο του μια νέα αρχή ¨ . Η Αθήνα χρειάζεται υποστήριξη για την δημιουργία αποτελεσματικών κρατικών δομών¨ ( 8 , Athen benötige "Unterstützung bei der Schaffung funktionsfähiger staatlicher Strukturen" , στο ίδιο , οπερ , Χρειαζόμαστε την δημιουργία ενός Προτεκτοράτου¨ , Thomas Straubhaar: "Wir brauchen ein Protektorat"; www.tagesspiegel.de 06.05.2012¨ ).

Γι ΄αυτούς τους λόγους θα πρέπει να μετατραπεί το Ελληνικό "failed state" σε ένα ¨Ευρωπαϊκό Προτεκτοράτο¨ . ¨Απέναντι σε αυτό το καθήκον καλείται ν΄ανταποκριθεί η Ε.Ε.¨, δηλώνει ο κ. Straubhaar .

Απόσπασμα :

¨ Η Ε.Ε. θα έπρεπε να υποστηρίξει την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό των κρατικών της δομών σε όλα τα επίπεδα , κυρίως να την ενισχύσει με υπαλλήλους στην δημόσια διοίκηση , εφοριακούς και διαχειριστές ταμειακών υπηρεσιών¨ .

Όμως , συνεχίζει , οι… ¨οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν με περισσή ευαισθησία¨, ώστε να αποτραπεί η αίσθηση προσβολής της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και η αντίσταση συντεχνιακών ομάδων ¨ .

Και αυτές οι δηλώσεις αφορούν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που είναι υποτίθεται σύμμαχο με την Γερμανία , την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή : ¨

Προφανώς υπάρχει η εμπειρία από το ¨Καθεστώς Κηδεμονίας¨ που είχε εγκαινιάσει μετά τον 1ο Π.Π. η ¨Κοινωνία των Εθνών¨ για πρώην Αποικίες των Ευρωπαϊκών Κρατών , που βρισκόντουσαν στο μεταβατικό στάδιο της ¨απελευθέρωσης¨ τους σε καθεστώς ¨ημι –αυτονομίας¨ , δηλαδή Κηδεμονίας , αλλά και από τα πρόσφατα Προτεκτοράτα που ίδρυσε η ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨, για πρώτη φορά μετά από την λήξη του 2ου Π.Π. , στην Βοσνία και το Κόσσοβο).

Επίσης , προσοχή , η καθιέρωση – εισαγωγή του όρου "failed state" ( αποτυχημένου η ανίκανου κράτους ) από τους Γερμανούς ¨νέο-ιμπεριαλιστές με την γραβάτα¨ ( Ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους ) , η οποία ¨δικαιολογεί¨ την εγκαθίδρυση – δημιουργία Νέο- Αποικιών ( Προτεκτοράτων ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ "rog state" ( ¨κράτος ταραχοποιός¨ ) που αποτέλεσε την ¨νομιμοποιητική¨ βάση του ¨δημοκρατικού ιμπεριαλισμού ¨ για τις - μέχρι τώρα- ¨ανθρωπιστικές¨ στρατιωτικές επεμβάσεις του στην Γιουγκοσλαβία , Αφγανιστάν και Ιράκ ).
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Το Πραξικόπημα

Ήδη γίνονται συζητήσεις και για την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. ¨Η Ελλάδα απειλείται από μια ολική κατάρρευση¨ ( χάος ) , δηλώνει ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ ( πρώην υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας ) και βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο του ¨ Les Verts¨ ( το Γαλλικό αντίστοιχο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας ) , ο Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ.

Ο Κον Μπεντίτ θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη μια εκτεταμένη ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Απόσπασμα :

¨ Όσο αφήνουμε τους Έλληνες να προσπαθούν να βρουν λύσεις από μόνοι τους (durchwursteln , να ανακατεύονται ) , διακινδυνεύουμε την έκρηξη ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος¨ ( 9 , Daniel Cohn-Bendit: "Si on laisse les Grecs se débrouiller seuls, on risque un coup d'Etat militaire"; www.lemonde.fr 10.05.2012 )

Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Είναι γνωστό πως ο κ. Κον-Μπεντίτ είναι οπαδός της ιμπεριαλιστικής η ¨ένοπλης δημοκρατίας¨ και ήταν θερμός υποστηρικτής του Νατοϊκού πολέμου/βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία. Είναι οπαδός της θεωρίας ότι η ¨δημοκρατία¨ θα πρέπει να επεμβαίνει σε ξένες χώρες , να ¨βοηθά¨ τους λαούς με εκατόμβες θυμάτων για την επιβολή της ¨δημοκρατίας¨ όπως την φαντασιώνεται ο ίδιος.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Κον –Μπεντίτ σε πρόσφατη παρέμβαση του , παρουσία του κ. Κ. Σημίτη , σε Διημερίδα στο Βερολίνο (23-24/ 1/2012 ) του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ (Heinrich-Böll-Stiftung) του κόμματος των ¨Πρασίνων¨ στο Βερολίνο είχε δηλώσει πως ¨για την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα φταίνε και … οι Έλληνες , οι οποίοι υποστήριζαν τους Σέρβους στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και διαδήλωναν υπέρ των ταυτοτήτων με την αναγραφή του θρησκεύματος… , τονίζοντας παράλληλα πως και οι Γερμανοί στον πόλεμο ήταν ένας συντηρητικός ¨φασιστικοποιημένος λαός¨ που χρειάστηκαν μεταπολεμικά ¨αναμόρφωση¨ από τις ¨δημοκρατικές δυνάμεις¨ !

Σύμφωνα με αυτό το θεώρημα οι ¨συντηρητικοί και μικροαστοί λαοί ¨ ( με τις ¨εθνικιστικές και ρατσιστικές τους προκαταλήψεις¨ ) παράγουν τον φασισμό και τις δικτατορίες και όχι τα κεφαλαιοκρατικά – ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ένα ¨προοδευτικό¨ θεώρημα που το δέχεται ευχάριστα ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Διεθνής Ένωση Τραπεζιτών…
Λογικό είναι το συμπέρασμα πως ¨οι λαοί θα πρέπει να τιμωρούνται – και να δέχονται τις συνέπειες ( και τις οικονομικές όπως σήμερα ) του ¨συντηρητισμού τους¨ ΚΑΙ πως ¨καμιά φορά¨ είναι αναγκαία η στρατιωτική επέμβαση των πεφωτισμένων ¨δημοκρατικών δυνάμεων¨ για τον ¨εκδημοκρατισμό¨ τους , αλά ¨Κον-Μπεντίτ¨.

Και βέβαια η ταύτιση της –υποτιθέμενης- σημερινής ¨εθνικιστικής – συντηρητικής πλειοψηφίας των Ελλήνων¨ με την ¨φασιστική – ναζιστική συνείδηση της πλειοψηφίας των Γερμανών¨ κατά την διάρκεια του Χιτλερικού καθεστώτος , είναι ¨όλα τα λεφτά¨ ( ! ) και προμηνύει , κατά κάποιο τρόπο , ¨το τι μας περιμένει¨ από τις ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού ( κυρίως ¨Ευρωπαϊκού¨ ) , που θέλουν τον ¨εκσυγχρονισμό¨ μας και ο ¨φασίστας – συντηρητικός και φαιοκόκκινος λαός¨ το αρνείται …

Μπορούμε να φανταστούμε ποιες ¨δημοκρατικές¨ δυνάμεις θα υποδέχονται με χειροκροτήματα στο Σύνταγμα , όταν -και εάν- ωριμάσουν οι συνθήκες μετά από σωρεία προκλήσεων και ¨απρόοπτων- τυχαίων ¨ γεγονότων , Αμερικάνους , Νατοϊκούς στρατιώτες και την ¨Ευρωχωροφυλακή¨…

Συνέχεια του άρθρο

Γερμανοί πολιτικοί σχολιαστές συμπεραίνουν , βλέπουν ομοιότητες στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα , με αυτή που ίσχυε στην ¨Δημοκρατία της Βαϊμάρης¨ (Weimarer Republik , η Γερμανία μετά τον 1ο Π.Π. , από 1919 μέχρι 1933 – όπου ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία ).

Απόσπασμα :
¨Η χειρότερη περίπτωση (Worst Case ) θα ήταν για την Ελλάδα η επιστροφή (Rückfall, παλινόρθωση η οπισθοδρόμιση ) σε μια Δικτατορία , προειδοποιεί ένας εγνωσμένου κύρους σχολιαστής.

Απόσπασμα :

¨ Η πιθανότητα του σεναρίου εκδήλωσης ενός δικτατορικού πραξικοπήματος αυξάνεται όσο παρατείνεται η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα¨
Στο ίδιο σχόλιο λέγονται και τα παρακάτω, σχετικά με τον συσχετισμό μιας πιθανής δικτατορίας με το υπαγορευμένο στην Ελλάδα από το Βερολίνο σχέδιο λιτότητας :

Απόσπασμα :

¨ Όπως φαίνονται τα πράγματα , δεν υπάρχει άλλη λύση για την επιβολή των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ στους δρόμους της Αθήνας , εκτός από αυτή της ένοπλης καταστολής¨( mit Waffengewalt durchsetzen ) , ( 10 , ¨Καλώς ήλθατε στην Βαϊμάρη¨, άρθρο του Wolfgang Münchau στο Σπίγκελ , Willkommen in Weimar; www.spiegel.de 09.05.2012)

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
( Schutztruppen - ¨Δυνάμεις Προστασίας¨ κατά την ιμπεριαλιστική ορολογία )

Πρόσφατα η "Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης" ( F.A.Z. , η εφημερίδα δηλαδή που ήδη είχε γράψει από τον Σεπτέμβρη του 2011 για ¨ένα πιθανό Χασάπη που θα χρειαστεί να κυβερνήσει την Ελλάδα , βλέπε πιο πάνω ) ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Εάν η Ελλάδα , γράφουν , περάσει σε πτώχευση , τότε θα της ήταν ακόμα πιο αδύνατο σαν "failing state¨ ( αποτυχημένο κράτος ) να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα από την είσοδο αλλοδαπών προσφύγων.


Παρένθεση , σημείωση συντάκτη-μεταφραστή :

Εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά το ¨μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα¨ σαν μια από τις πιθανότητες για την πρόκληση ξένης στρατιωτικής επέμβασης. Η διεθνής εμπειρία μας λέει ότι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα χρησιμοποιούν τον παράγοντα αυτό ¨κατά το δοκούν¨. Μία για να αποτρέψουμε την είσοδο προσφύγων , μια για την ¨προστασία των προσφύγων¨ , για ¨ανθρωπιστικούς λόγους¨ βέβαια… ).

Μπορούμε να πούμε πως τα τελευταία , μετά το 1990 χρόνια που ¨έπεσαν¨ τα τείχη , ο ¨χειρισμός¨ του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨, αποτελεί ένα από τα ¨πυρηνικά όπλα¨ του δημοκρατικού καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού για την εξυπηρέτηση των ταξικών του συμφερόντων , όπως παλαιότερα τα ¨ατομικά – δημοκρατικά δικαιώματα¨ στον πόλεμο κατά των κρατών του ¨κρατικού καπιταλισμού¨( ¨υπαρκτού¨ Σοσιαλισμού ) .

Συνέχεια του άρθρου…

Τελευταία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( της Ε.Ε. ) ανακοίνωσε πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την - μόνιμη παραμονή - των δυνάμεων της "FRONTEX" στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα. Διότι , εάν η Αθήνα δεν θα μπορεί στο μέλλον να πληρώνει τις συνοριακούς της φρουρούς ή θα πρέπει να τους μισθοδοτεί με ¨δραχμές¨ , τότε αναμένεται να προκύψουν ¨χαοτικές συνθήκες ¨ ( 11 , ¨Το Δ.Ν.Τ. παγώνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα , IWF friert Beziehungen zu Athen ein - Wahlkampf beginnt; Frankfurter Allgemeine Zeitung 18.05.2012).

Και είναι πολύ πιθανό ¨ να προκληθούν αναταραχές στη χώρα ¨. Σε αυτή την περίπτωση η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα αποτελείται πια από δάνεια , αλλά ένα είδος Ανθρωπιστικής Βοήθειας , συμπεραίνει το κύριο σχόλιο της εφημερίδας στην κεντρική της σελίδα.

Απόσπασμα :

¨ Ας ευχηθούμε , κλείνει το σχόλιο του M. Martens στην "Frankfurter Allgemeine Zeitung", πως… ¨ δεν θα πρέπει να σκεφτούμε την εγκατάσταση - Διεθνών Στρατιωτικών Δυνάμεων Προστασίας- , όπως συμβαίνει λίγο βορειότερα της Ελλάδας , με σκοπό την σταθεροποίηση κρατών που βρίσκονται σε αναταραχή…¨ ( 12, Griechenland Eine Schicksalswahl , " Ελλάδα - Οι καθοριστικές – εκλογές που θα κρίνουν την τύχη της",http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html).
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Παρένθεση , σημείωση συντάκτη – μεταφραστή :

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ/"PANZER" , υποτίθεται ¨άρθρου γνώμης¨ ( στα πλαίσια της ¨δημοσιογραφικής ελευθερίας¨ και της ¨ελευθερίας του λόγου¨ θα πουν ορισμένοι αφελείς) ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 27.09.2011 ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ , ¨όπως λέγεται ¨ , ΝΑΥΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΗΝ "FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG". Τότε ο κ. Michael Martens των ¨Γερμανικών Σεναρίων¨ είχε γράψει ΟΤΙ …

Απόσπασμα :

¨ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΣΚΥΛΙΑ – ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ¨ΝΟΣΚΕ¨ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟ 1919 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ( Καρλ Λήμπκνεχτ , Ρόζα Λούξεμπουρκ , στο : "Griechenland - Bluthundqualitäten für die Bruchlandung" , http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/griechenland-bluthundqualitaeten-fuer-die-bruchlandung-11370635.html ).

Βλέπε επίσης και Αναδημοσίευση στον ¨Οίστρο¨ μιας αρκετά αποκαλυπτικής προκήρυξης : ¨ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ – ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ¨ , όπου εκτός των άλλων γίνεται ¨μνεία¨ στο πρώτο άρθρο του κ. Μάρτενς , ο οποίος βέβαια δεν είναι σκύλος που θέλει να γλύψει αίμα , αλλά ¨οσφραίνεται αίμα¨ στην Ελλάδα , εδώ και μήνες. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τελικά τι είναι, αυτός και οι μέντορες του στην Φρανκφούρτη , στην πόλη-έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου , της Deutsche Bank και της ¨Ευρωπαϊκής¨-Τράπεζας , όπου εκδίδεται και η ¨Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης¨( "F.A.Z." ).

http://istrilatis.blogspot.de/search/label/%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%91%20%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ( 1ο μέρος ) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το υπαγορευμένο από την Γερμανία σχέδιο λιτότητας ( deutsche Spardiktat ) που οδηγεί την Ελλάδα στην εξαθλίωση συναντά στον λαό μια ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση, η οποία όπως φαίνεται δεν μπορεί ν΄ ανασταλθεί η να κατασταλεί ( niederzuhalten ) σε κανονικές δημοκρατικές συνθήκες ( auf demokratische Wege ) .

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να πετύχει την υποταγή της Αθήνας , με την απειλή πως θα της στερηθεί το Ευρώ , απέτυχαν , όπως επίσης και η απαίτηση της Γερμανικής κυβέρνησης ( Bundesregierung ) να συνδεθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με την παράλληλη διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος για την παραμονή η όχι στην Ευρωζώνη.

Το Βερολίνο απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο , να αποσύρει το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας , όπως ζητούν σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστοί οικονομολόγοι , και σε αντικατάσταση του να δεχτεί την εισαγωγή νέων προγραμμάτων για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης , παρά το γεγονός ότι ένας πιθανός αποκλεισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα καταβαράθρωνε όλο το νομισματικό σύστημα του Ευρώ.

Η τελευταία ευκαιρία

Στις νέες εκλογές που προκηρύχθηκαν , μετά την αποτυχία όλων των προσπαθειών για την συγκρότηση κυβέρνησης , για τις 17 Ιουνίου , διαφαίνεται πως θα πλειοψηφήσουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν αποφασιστικά ( dezidiert ) το υπαγορευμένο σχέδιο λιτότητας. Και είναι γεγονός ότι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν κυβέρνηση , παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους , τα τρία κόμματα ( σ.σ. μεταφραστή : εννοεί προφανώς την Ν.Δ. , το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ) που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής ( Umsetzung ) των προγραμμάτων λιτότητας (Austeritätsprogramme).

Και οι νέες δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ήδη την ήττα τους. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες βλέπουν την τελευταία ευκαιρία τους να πετύχουν μια στροφή στην υπάρχουσα βούληση της κοινής γνώμης ( Meinungsumschwung ) στην εκμετάλλευση του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την διατήρηση του Ευρώ. Ήδη πριν την προκήρυξη των νέων εκλογών ο υπουργός των οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει χωρίς προβλήματα την αποχώρηση της Ελλάδας. Πρόσφατα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. , Karel De Gucht , επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζονται ήδη ( παίρνουν μέτρα , bereiteten sich ) για την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας

Απόσπασμα :

¨Εάν διεξήγαμε τώρα ένα μυστικό δημοψήφισμα για την παραμονή η όχι στην Ευρωπαϊκή Ζώνη , τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα τασσόταν ενάντια στην αποχώρηση η για την διατήρηση του Ευρώ. Οι νέες εκλογές αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της Αθήνας. Εάν δεν επιτρέψουν , δεν έχουν αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας πλειοψηφίας υπέρ των υπαγορευμένων προγραμμάτων λιτότητας , τότε όλα έχουν τελειώσει… ( σ.σ.μ : για την Αθήνα ) ( 1 , Euro-Zone droht Griechen mit Rausschmiss; www.spiegel.de 19.05.2012 , Η Ευρωζώνη απειλεί την Ελλάδα με έξωση , Σπήγκελ , 19.05.2012 )

Δεν έχουν δικαίωμα για σεβασμό

Το Βερολίνο άσκησε συμπληρωματική πίεση στη Αθήνα , για να διεξάγει-συνδέσει τις εκλογές ταυτόχρονα μ' ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στο Ευρώ , με σκοπό να μειώσει τις προοπτικές εκλογικής επιτυχίας των αντιπάλων της λιτότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σόιμπλε είχε θέσει την πιθανότητα αυτή ( σ.σ.μ.: του Δημοψηφίσματος ) στους Έλληνες συναδέλφους του , την Δευτέρα που μας πέρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης ( 2 , το ίδιο , οπερ παραπομπή 1 , Σπήγκελ , 19.05.2012 )

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η προτροπή ( σ.σ.μ. : του κ. Σόιμπλε για Δημοψήφισμα ) υποστηρίζετε και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανό-Δημοκρατικού/Χριστιανό- Κοινωνικού Κόμματος ( CDU/CSU ). Ο κύριος αυτός έχει γίνει γνωστός με τη δήλωση του ¨Τώρα η Ευρώπη μιλά Γερμανικά¨ ( Jetzt wird Deutsch gesprochen δες σχετικό άρθρο του G.F.P. (3 ) .

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα , η Καγκελάριος Angela Merkel άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια , ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου δημοψηφίσματος.

Τον Νοέμβρη του 2011 το Βερολίνο απέρριψε με βάναυσο τρόπο τον τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όταν εμφανίστηκε με την ίδια πρόταση στην κοινή γνώμη. Γεγονός που οδήγησε και στην αποπομπή ( πτώση του ).

Η ανοικτή ανάμειξη – επέμβαση της Γερμανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις προκάλεσε στην Αθήνα οργισμένες διαμαρτυρίες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ. , Αντώνης Σαμαράς , ¨ Οι Έλληνες δικαιούνται να τους σέβονται ¨ . ¨Το Βερολίνο συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα – σαν να είναι Προτεκτοράτο¨ , είπε ο Αλέξης Τσίπρας , πρόεδρος του Σύριζα. ( 4 , Griechische Empörung über Merkels angeblichen Referendums-Vorschlag; www.faz.net 19.05.2012 )

Η Δύση του Ευρώ

Το Βερολίνο αποκλείει κάθετα κάθε απόκλιση από το βάναυσο πρόγραμμα λιτότητας ( δες και το προηγούμενο άρθρο του G.F.P. ( 5 ) , παρά το γεγονός ότι με αυτή την στάση προσεγγίζεται όλο και περισσότερο η Κατάρρευση όλης της Ευρωζώνης. Τον κίνδυνο αυτής της εξέλιξης επεσήμανε πριν λίγες μέρες και ο οικονομολόγος Paul Krugman ( βραβείο Νόμπελ ) και δεν ήταν ο πρώτος .

Συντομα , ¨πολύ πιθανά τον επόμενο μήνα ¨ , η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την έξοδο της από το Ευρώ , σύμφωνα με την κρίση του κ. Krugman. Αμέσως μετά αναμένεται να ακολουθήσει μια μεγάλη φυγή κεφαλαίων , τουλάχιστον από την Ισπανία και την Ιταλία λόγω επίσης του φόβου της οικονομικής κατάρρευσης , προς την Γερμανία.

Λόγω αυτής της εξέλιξης θα έπρεπε να παρθούν δραστικά μέτρα , όπως περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος ή νέα μέτρα οικονομικής στήριξης των ισπανικών και ιταλικών τραπεζών. Προοπτικά δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί η ενίσχυση με αναπτυξιακά – προγράμματα – οικονομικά πακέτα , κυρίως της ισπανικής οικονομίας.


Τελικά αυτό θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην αλλαγή της υπάρχουσας στρατηγικής καταπολέμησης της κρίσης , την οποία η Γερμανία προσπαθεί μέχρι τώρα να αποτρέψει με κάθε δύναμη.

Απόσπασμα :

¨Η Γερμανία έχει την επιλογή¨ , δήλωσε ο Paul Krugman : ¨η θα αναγνωρίσει η κυβέρνηση της Γερμανίας την αλλαγή πορείας/στρατηγικής της ή έφτασε το τέλος του Ευρώ¨ Σε ότι αφορά τα χρονικά περιθώρια για την ¨δύση του Ευρώ¨ ο κ. Krugman δήλωσε: ¨Μιλάμε για τους επόμενους μήνες, όχι χρόνια¨ ( 6 , Η Δύση του Ευρώ , Eurodämmerung; krugman.blogs.nytimes.com 13.05.2012 )
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Επίλογος συντάκτη – μεταφραστή :


¨SIEG – HEIL" – ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ¨ΕΙΡΗΝΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ¨ΚΑΠΟΙΟ¨ ΡΑΪΧ ¨ΑΣΦΥΚΤΙΑ…¨ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ ΚΑΙ ¨ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ¨ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…


« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε » Ζ.Π. Σαρτρ

Υ.Γ. Περαιτέρω πληροφορίες για το πλαίσιο , τα κίνητρα της Γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω δημοσιεύσεις του "G.F.P." εδώ :
Α ) Die Folgen des Spardiktats 05.10.2011 , Οι Συνέπειες της υπαγορευμένης πολιτικής λιτότητας , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58165?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114
Β) Ausgehöhlte Demokratie 04.11.2011 , Η Υπονομευμένη – αποδυναμωμένη Δημοκρατία , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58193?PHPSESSID=mhoip5blrd695is0k27iuj2114
Γ) Wie im Protektorat 13.02.2012 , Όπως συμβαίνει σε μια Αποικία- Προτεκτοράτο , http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58264
Δ) Europa: Am Rande des Abgrunds, aber deutsch (II) 24.02.2012 , Η Ευρώπη μπροστά στην κατάρρευση , αλλά όμως… Γερμανική , μέρος ΙΙ ,
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58276
Ε) Nach dem Modell der Treuhand 17.04.2012 , Σύμφωνα με το Μοντέλο Αποκρατικοποιήσεων της ¨Τρόιχαντ¨ ,
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58307
ΣΤ) Verelendung made in Germany 23.04.2012 , Το Γερμανικό μοντέλο εξαθλίωσης ,
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58311
Η) Das Antlitz der Krise 07.05.2012 , Η ακτινοβολία της κρίσης , σχετικά με τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου ,
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58321
Ζ) Der Berliner Todeswunsch 22.05.2012 , Η επιθυμία θανάτου του Βερολίνου , ΣΗΜΕΡΙΝΟ ( 22/5) άρθρο , το οποίο δεν είναι ακόμα ¨κλειδωμένο¨ για συνδρομητές και μπορεί να μεταφραστεί.
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58333

Ο Σόιμπλε μπλοκάρει την επόμενη δόση



Οι Γερμανοί φημίζονται για τον γονιδιακό πραγματισμό που ιστορικά χαρακτηρίζει την προσέγγιση με την οποία αγκαλιάζουν την εκάστοτε πραγματικότητα, εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική.
Στην εποχή της βαθιάς, πολυεπίπεδης και σύνθετης κρίσης που διέρχεται σήμερα πρωτίστως η Ευρώπη, η Γερμανία αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς. Από τις δε στρατηγικές επιλογές της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τύχη χωρών όπως της Ελλάδας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν μόνες τους στις διεθνείς αγορές, αναζητώντας χρηματοδότηση, αλλά και αυτή ακόμη η ύπαρξη της ίδιας της ευρωζώνης. Με μια πιθανή αποχώρηση του Βερολίνου από το κοινό νόμισμα, να θεωρείται βέβαιο ότι θα καταστήσει το ευρώ… παρελθόν.
Η Γερμανία, και ειδικότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν σηκώσει το βάρος της διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος. Με σκληρότητα, ενίοτε και απαξιωτικούς έως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα, που φυσικά απέχουν μακράν από τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινής θέασης του μέλλοντος, που παραδοσιακά ξεχώριζαν την Ευρώπη από τα υπόλοιπα εθνικά μορφώματα του πλανήτη.
Ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει… κουραστεί να είναι αυστηρός με την Ελλάδα. Συνδέοντας ευθέως την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας, από την πολιτική επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες, στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος. Και υποστήριξε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που βάσει του Μνημονίου ΙΙ θα πρέπει να εισπράξει η Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, θα μπορούσε να… αργήσει. Προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη διεθνή χρηματοδότηση για να καλύψει τις πάγιες, λειτουργικές ανάγκες της για τον Ιούνιο.
Αναφορικά φυσικά με το… πόσο θα καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν απαντά. Είναι ωστόσο προφανές ότι συνδέει ευθέως τις εξελίξεις με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Και τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.

Το… παιδί της Μέρκελ δείχνει στην Ελλάδα την έξοδο



Για χάρη του Γενς Βάιντμαν, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτόν ακόμη τον “πολύ” Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είδε τον νεαρό οικονομολόγο να αναλαμβάνει τα ηνία της Μπούντεσμπανκ, ο ίδιος ωστόσο να μην μετακινείται στη θέση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ , στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως του είχε υποσχεθεί παρασκηνιακά η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Έκτοτε, όλοι γνωρίζουν πως, όταν μιλάει ο σημερινός πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, ακούγεται η… ηχώ των απόψεων και των επιθυμιών της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ.
Μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λοιπόν, και αφού η Άνγκελα Μέρκελ είχε και πάλι ορθώσει… οδόφραγμα στην επιθυμία του Φρανσουά Ολάντ και των υπολοίπων να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Γενς Βάιντμαν προχώρησε σε ευθεία… προειδοποίηση προς την Ελλάδα.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση η οποία θα εκλεγεί από την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου επιλέξει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, θα διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης.
Οι “επιθετικές” δηλώσεις Βάιντμαν έρχονται να συμπληρώσουν την έκθεση αναλυτών της Μπούντεσμπανκ που είδε στις αρχές της εβδομάδας το φως της δημοσιότητας, και επεσήμανε ότι, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αναλάβει, θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Και υπογράμμισε με νόημα ότι το κόστος μιας τέτοιας αποχώρησης θα ήταν λελογισμένα ελέγξιμο και διαχειρίσιμο.

Βρώμικα χτυπήματα κατά Αβραμόπουλου

Το γνωστό blog Fimotro ανήρτησε την πληροφορία ότι πίσω από τις διαδυκτιακές επιθέσεις που συχνά δέχεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα του ανώτατου καθοδηγητικού της οργάνου του κόμματος. Της Κεντρικής Επιτροπής!
Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο ένας εξ αυτών, είχε δημοσίως ομολογήσει ότι είχε αναλάβει επ αμοιβή την συστηματική συκοφάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Είχε μάλιστα αναφέρει ότι, τις «αποστολές» του ανέθετε ένα άλλο blog του οποίου ο διαχειριστής είχε σχέση με συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Όπως ήταν φυσικό οι αποκαλύψεις προκάλεσαν αίσθηση στη Συγγρού, ενώ το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με ανακοίνωσή του διέψευσε ότι ένας εκ των προσώπων που συστηματικά δυσφημεί τον κ. Αβραμόπουλου, είχε σχέση με το ινστιτούτο. Αξίζει να τονισθεί ότι την βρώμικη αυτή ιστορία εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για όσους δεν κατάλαβαν τι ψήφιζαν με τη Χρυσή Αυγή

Γενικά θα έλεγα μακριά από όλα τα κόμματα, μακριά από το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΟΣ, ''Χρυσή'' ''Αυγή'', ''Οικολόγους Πράσινους''

1. Νίκος Μιχαλολιάκος,

γενικός γραμματέας, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθήνας, επικεφαλής ψηφοδελτίου: Συνελήφθη το 1976 για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφων σε επεισόδια στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Ε. Μάλλιου. Κρατήθηκε για λίγους μήνες στον Κορυδαλλό αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω «τυπικών κωλυμάτων»... Τον Ιούλιο του 1978 ξανά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για συμμετοχή σε ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση, κατοχή όπλων, εκρηκτικών και....
τοποθέτηση βομβών σε κεντρικούς κινηματογράφους που πρόβαλλαν προοδευτικές ταινίες (Έλλη και Ρεξ).Δηλωμένος και «υπερήφανος» Χιτλερικός-χουντικός-αντισημίτης-ρατσιστής άξιος μαθητής του μέντορα του ελληνικού φασισμού Κ. Πλεύρη από την εποχή της χουντικής οργάνωσης 4η Αυγούστου.Διατηρεί μπορδέλο στην Αθήνα.

2. Ηλίας Κασιδιάρης,
εκπρόσωπος τύπου και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής: Δικάζεται στις 14 Μαίου (δηλ 8 μέρες μετά τις εκλογές) με τις κατηγορίες της συνδρομής σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Συγκεκριμένα συμμετείχε και βοήθησε 5 νεοναζί που επιτέθηκαν με γκλομπ και μαχαίρι σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και κατόπιν διέφυγαν με το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη.

3. Θέμις Σκορδέλη,


υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθηνών: Κατηγορούμενη μαζί με άλλους 2 για σοβαρό τραυματισμό με μαχαίρι Αφγανού μετανάστη τον περασμένο Σεπτέμβρη (2011). Το θύμα την αναγνώρισε και της έκανε μήνυση. Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί 3 φορές με ευθύνη της Σκορδέλη και της παρέας της. Την μία από αυτές η Σκορδέλη για να γλυτώσει επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά μία μέρα μετά ήταν παρούσα στη δίκη των βατραχανθρώπων των ΟΥΚ που παρέλαυναν πέρυσι φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.

4. Χρήστος Ρήγας,
πρώην υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας τον Οκτώβρη του 2010, μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής: Από την Τετάρτη 20/4 βρίσκεται προφυλακισμένος για τη δολοφονία 2 ανθρώπων στο Χαλάνδρι στις 26 Φλεβάρη του 2009 - του αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της γραμματέως του Παρασκευής Γκέζου.Το συγκεκριμένο «στέλεχος» είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων, συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας, κατασκευή βόμβας μεγάλης ισχύος κοντά στον ΞΕΝΙΑ της Πάρνηθας κοκ. Λεπτομέρεια: ήταν επίσης ιδιοκτήτης του καφέ μπαρ ΠΥΛΕΣ απέναντι από τον Α. Παντελεήμονα και πρωτοστατούσε κι αυτός στον «καθαρισμό της περιοχής από την εγκληματικότητα».

5. Αντώνης (Περίανδρος) Ανδρουτσόπουλος,
νούμερο 2 της οργάνωσης τη δεκαετία του 90: Καταδικάστηκε για τη δολοφονική επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών τον Ιούνη του 98 σε βάρος των φοιτητών Δ. Κουσουρή και Η. Φωτιάδη και του αδιόριστου εκπαιδευτικού Γ. Καραμπατσόλη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Διέφυγε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και παραδόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2005 στις αρχές. Στις 25/9/2006 καταδικάστηκε για 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας, σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Στο Εφετείο στις 12/3/2009 η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια αφού άλλαξε το κατηγορητήριο.
6. Χάρης Κουσουμβρής,
πρώην υπεύθυνος οικονομικών της οργάνωσης. Καταδικάστηκε για ληστεία στην Καλαμάτα το 2002 και φυλακίστηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Αργότερα το 2004 έγραψε βιβλίο με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής» που αποκαλύπτει τα μύρια όσα για το Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή και τις σχέσεις τους με την ΚΥΠ και τη ΝΔ.

Κυρίες και Κύριοι κάποια πράγματα δεν είναι για να παίζεις.